Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2010. December 23. 07:25, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Közös ünnep, többezres tömeggel

Közös ünnep, többezres tömeggel

Fennállásának eddigi legnagyobb szabású koncertjét adta Magyarország legtöbb, 180 tagot számláló gospelkórusa. Aranyvasárnap este még a mínusz 10 fokos hideg sem tudta visszatartani a koncertre igyekvőket.

A kórus művészeti vezetője és karmestere a dél-afrikai születésű, ír állampolgárságú zongoraművész, Mark Zeeman közel 10 éve egy számára akkor még idegen országban, Magyarországon megálmodott egy énekegyüttest. Az akkor még csak 40 tagot számláló Golgota Gospel Kórus mára már több mint 180 tagúvá nőtte ki magát. Az együttes fő célja, hogy színvonalas gospelkoncerteken népszerűsítsék a keresztény világnézetet a zenén keresztül. Olaszországban, Horvátországban, Lengyelországban is ezreket vonzott ez a stílus és üzenet a koncertjeikre.

Ezúttal budapesti előadásukon hunytak ki a fények és nyílt szét a függöny. Ezen az estén mindenki elfelejthette búját, baját, helyette átadhatta magát a zene révén a karácsonyi hangulatnak. Az énekek szövegét kivetítőn is követni lehetett, az angol nyelvű dalokat magyarul is feliratozták. A kórus repertoárjában a legkülönbözőbb stílusú zenéket vonultatta fel, így minden korosztály talált az ízlésének megfelelő éneket. Az egyik dalt a kórus mellett egy jelnyelvet használó kis csoport tolmácsolta, akik erre az alkalomra tanulták meg a siketek által használt nyelvet. Kicsit később egy zeneszám közepén - meglepetésként - négy profi sztepptáncos jelent meg a színpadon.

A koncert méltó befejezéseként az Oh happy day című közismert dal hangzott el. A Golgota Gospel Kórus minden énekkel Jézus születésére, életére, halálára emlékezett és feltámadását ünnepelte, amihez a többezres közönség is csatlakozhatott ezen az estén. (da)

(Durkó Anett)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:11, hétfő | Belföld

Menczer Tamás: sok fiatal csatlakozására számítok!

Sok fiatal Fideszhez csatlakozására számít a jövőben Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki erről a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt.

2024. Július 29. 08:09, hétfő | Belföld

Indul a Digitális Állampolgárság Program

Indul a Digitális Állampolgárság Program, ősztől egyre több ügyet lehet mobiltelefonról intézni, s már lehet előregisztrálni a kormányablakokban

2024. Július 29. 08:08, hétfő | Belföld

Zömében derült, napos idő várható a héten

A héten derült, napos idő várható, csütörtöktől zivatarok is érkezhetnek - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 28. 11:02, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül