Városlista
2023. december 4, hétfő - Barbara, Borbála

Hírek

2023. November 19. 09:11, vasárnap | Helyi

Közösen nyert fenntarthatósági díjat az Audi Hungaria és a Büchl Hungaria

Közösen nyert fenntarthatósági díjat az Audi Hungaria és a Büchl Hungaria

A napokban KÖVET Konferencia és díjátadó keretében az AUDI HUNGARIA Zrt. a BÜCHL HUNGARIA Kft.-vel közösen vehetett át díjat.

A „Környezeti Megtakarítás” díjat „A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs: három éven túl megtérülő beruházások” kategóriában nyerte el.

A díjátadó keretében olyan hazai vállalatokat és önkormányzatokat tüntettek ki, amelyek gazdaságilag is megtérülő megoldásokat találtak a jelen kor környezeti kihívásaira. A díjátadó után a díjazott vállalatok képviselői egy kerekasztal beszélgetés keretében mutatták be környezetvédelmi projektjük követendő példáit

Az Ablakon Bedobott Pénz Program keretében a KÖVET Egyesület összegyűjti a benyújtott környezeti és gazdasági szempontból is előnyös projekteket bemutató pályázatokat, melyeket az egyesület szakértői a vállalatok székhelyén auditálnak, majd független szakmai zsűri döntése alapján osztják ki a Környezeti Megtakarítás Díjakat.

Az Audi Hungaria a Büchl Hungariával közös fenntartható hulladékszállítás projektjükkel érdemelték ki „A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs: három éven túl megtérülő beruházások” kategóriában a díjat már megvalósult, pénzügyileg megtérülő fejlesztésükért. Az Audi Hungaria és a Büchl Hungaria szoros együttműködés mellett alakították fenntarthatóbbá a hulladékszállítást: elektromos teherautók segítségével tették a telephelyek között történő hulladékszállítást fenntarthatóbbá. A járművek töltésére az Audi Hungaria a 2024-es évben külön töltőoszlopot tervez elhelyezni a gyártótelephelyen

Az Audi Hungaria stratégiájának egy meghatározó pillére a fenntarthatóság: a vállalat számos környezetvédelmi intézkedés segítségével folyamatosan csökkenti környezeti lábnyomát. A vállalat 2020 januárja óta mérleg szerint karbonsemlegesen működik. Az Audi Hungaria a geotermikus energia legnagyobb ipari felhasználója Magyarországon, továbbá karbonsemlegességéhez a vállalat logisztikai központjainak tetején működő, Európa legnagyobb napelemparkja járul hozzá. A vállalat 2021-ben indította az Aluminium Closed Loop projektet, melynek keretében a gyártásban keletkező alumínium hulladékot zárt körforgásba vezetve használják fel. A győri vállalat gyárterületén található méhészet, valamint gyógy- és fűszernövénykert is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 08:11, hétfő | Helyi

Karate Dana Kupa Győrben

Tíz ország több, mint 300 versenyzője lépett tatamira a Kiokusin karate Dana Kupán az Egyetemi csarnokban.

2023. December 04. 07:16, hétfő | Helyi

Országos zöldenergia-roadshow indult Győrben

A rendezvénysorozatot Palkovics László a Széchenyi István Egyetemért (SZE) Alapítvány kuratóriumának elnöke, az Energia21 kezdeményezés vezetője indította el szerdán a győri Mobilis Interaktív Élményközpontban.

2023. December 04. 06:00, hétfő | Helyi

Felhős, borult idő várható a héten

Jobbára felhős, borult idő várható a héten, de kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőzetben.

2023. December 03. 09:14, vasárnap | Helyi

Hétfőtől aszfaltozási munkák kezdődnek a győri Széchenyi hídon

A Magyar Közút a győri Széchenyi Mosoni-Duna hídon aszfaltozási munkákat végez december 4-8. között