Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2010. Február 10. 14:05, szerda | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

Központ Győrött a tudás menedzselésére

Központ Győrött a tudás menedzselésére

A Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központjának létrehozását célzó pályázati fejlesztés projektmegnyitó rendezvénye a mai napon, 2010. február 10-én, szerdá

Dr. Szekeres Tamás rektor meghirdeti a Széchenyi Duó Pályázatot, ami egy olyan innovációs felhívás, amelyen legalább egy oktatóból és egy hallgatóból álló, minimum kétfős csapatok indulhatnak saját találmányaikkal. A pályázati támogatás a tervek megvalósításához, a prototípus vagy deszkamodell kidolgozásához nyújt anyagi segítséget. A pályázatról és a nevezési feltételekről bővebb információ található az egyetem honlapján, a http://tud.sze.hu vagy a http://tamop421.sze.hu címen.
A rendezvény zárásaként dr. Szekeres Tamás, Borkai Zsolt és dr. Dőry Tibor hivatalosan is megnyitja a K3 épület földszintjén található Innovációs Irodát, ahol a Tudásmenedzsment Központ szakemberei várják az innovatív törekvésű hallgatók, oktatók, vállalkozások, szervezetek és magánszemélyek jelentkezését.
Ma, szerdán 15.00 órától indul a TUDOMNY GY?RBEN MINDENKINEK rendezvénysorozat. A Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központja az Universitas-Győr Nonprofit Kft. társszervezésében 2010-ben és 2011-ben Tudomány Győrben Mindenkinek" címmel három, különböző korosztályoknak szóló előadássorozatot szervez. A jUNIor Egyetem" és a Széchenyi Tudományos Est" ünnepélyes megnyitója 2010. február 10-én, szerdán 18 órakor az F" előadóteremben lesz. A Nemzeti Fejlesztési gynökség Társadalmi Megújulás Operatív Program (TMOP) -4.2.3-8/1-2008-0011 Tudás- és tudomány disszemináció a Széchenyi István Egyetemen" című sikeres pályázat keretében támogatta a Tudomány Győrben Mindenkinek" célkitűzéseit, a jUNIor Egyetem", a Széchenyi Tudományos Est" rendezvényeit.
A főképpen középiskolásoknak szóló jUNIor Egyetem nyitó előadását 15 órától dr. Földesi Péter tanszékvezető egyetemi docens Termelési LEGO"-sztika. Játékgyár vagy gyárjáték címmel tartja. Előzetesen az agonczlik@sze.hu címen is regisztrálhatnak a középiskolások a junior sorozatra.
A 18 órakor kezdődő Széchenyi Tudományos Est előadója Prof. dr. Rechnitzer János egyetemi tanár, tudományos rektorhelyettes. A téma: csapatmunka határok nélkül - határ menti és térségi együttműködések. A tudományos est előadásai az egyetem gazdasági és társadalmi partnereinek, oktatóinak, hallgatóinak kínálnak aktuális témákat, s a résztvevők előzetesen is regisztrálhatnak az ivanyv@sze.hu címen.
A jUNIor Egyetem és Széchenyi Tudományos Est 1. szemeszterének programfüzete a http://tud.sze.hu nyitólapjáról tölthető le.
A Nyugdíjasegyetem első előadása szerdán 16.30-kor kezdődik a Széchenyi István Egyetem kis sportcsarnokában. Ide az előzetesen bejelentkezett résztvevőket várják. Az első előadást dr. Horváth András egyetemi docens tartja. Címe. az univerzum keletkezése - amit tudunk a kezdetekről és amit nem. A Nyugdíjasegyetem főszervezői a Pannon Nyugdíjas Szövetség, a Széchenyi István Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara és a Kisalföld Győr-Moson-Sopron megyei napilap. Információs telefon: +36 96 504-445.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 06. 09:13, vasárnap | Helyi

QR-kódok a parkoló automatákon, többen visszakérnék a telefonszámot

Problémát okozhat a nem okostelefont használók között, hogy Győrben a parkoló automatákon már csak QR kódot találunk és nincsenek fent az SMS-hez szükséges telefonszámok – erre maga a Győr Szol Zrt. hívta fel a figyelmet

2024. Október 06. 08:11, vasárnap | Helyi

Győrbe érkezik A dzsungel könyve

A 28 éve repertoáron lévő darab még egyszer sem hagyta el a Pesti Színházat.

2024. Október 06. 07:09, vasárnap | Helyi

Nem szabad machetet árulnom? Nem tudtam – mondta az árus

Közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy Győr-Moson-Sopron vármegyei piac eladásra kínált portékái között.

2024. Október 05. 09:09, szombat | Helyi

Szurkolói ankét Óváron kiválasztottakkal

A meghívó miatt sajnos rajtunk röhög az ország, hiszen olyan szurkolói ankétról még senki nem hallott, amelyre előre kell regisztrálni