Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2016. Július 14. 16:24, csütörtök | Helyi
Forrás: Leier Autó Kft. Győr

KRESZ: Nem lehet elég korán kezdeni

KRESZ: Nem lehet elég korán kezdeni

A győri Leier Autó Kft. számos fórumon hangsúlyozza a defenzív közúti közlekedés fontosságát, saját motoros és autós rendezvényein a résztvevők még vezetéstechnikai leckéket is vehetnek.

A Márkakereskedés azonban a legkisebbekre is gondol, ezért már sokadszorra állították fel a BMW Baby racer KRESZ-pályájukat a Győrkőcfesztiválon.

Verőfényes napsütés fogadta 2016. július 2-án az immár 9. alkalommal megrendezett Győrkőcfesztiválra kilátogatókat. Győr megélénkült, amerre csak a szem ellátott mindenhol gyerekek játszottak, vidámság és nevetés költözött a történelmi belvárosba.
Nagy volt a zsivaj a Széchenyi téren, ahol a Leier Autó felállította a gyermek KRESZ-pályáját, így a legkisebbek megtanulhatták a közlekedés alapszabályait.

Természetesen a pályán a legtöbb „győrkőc” azonnal autóversenyző üzemmódba kapcsolt, a „két láberős” autókkal és motorokkal fittyet hánytak az elsőbbségadás kötelező vagy stop táblákra… majd jött a meglepetés. Pár felvezető kör után elsőként a lányok fedezték fel a pálya mellé helyezett táblákat, többen kikerekedett szemmel kérdezték szüleiket, hogy hogyan kell szabályosan közlekedniük. A lányokat látva a legrenitensebb „gyorshajtók” is beálltak a szabályosan közlekedők sorába és hirtelen elkezdett működni a szabályrendszer.

„Szabályosan nagyon jó közlekedni”
- kiabálta egy kislány az apukájának, aki természetesen büszkén kihúzta magát.
Öröm volt látni a gyerekeket a Leier Autó KRESZ-pályáján suhanni, köszönet a győri Leier Autó Kft. csapatának, hogy ismét elhozták ezt a remek lehetőséget a „győrkőcöknek”!
Zárásként szeretnénk felhívni a figyelmet az ifjú BMW-s kollégára, aki már korán felismerte, a német márkában rejlő erőt, stílust és eleganciát. (Nem mellesleg a csajozás is könnyebb egy BMW-ben ;) ).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.

2024. Augusztus 01. 08:10, csütörtök | Helyi

Felpöröghet az albérletpiac Győrben is

Az egyetemi ponthatárok kihirdetésével magasabb fordulatszámra kapcsolhat az albérletpiac.

2024. Augusztus 01. 07:13, csütörtök | Helyi

Nagyon megbüntette a hatóság a hulladékégetőt

A legutóbbi tűz miatt tett bejelentést a városrész önkormányzati képviselője a kormányhivatalnál, a hatóság döntését pedig nyilvánosságra hozta.

2024. Július 31. 09:15, szerda | Helyi

Elhunyt Dunaszentpál polgármestere

Váratlan és fiatalon elhunyt Csontos Attila dunaszentpáli polgármester.