Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Április 04. 14:41, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Krízisközpontot adtak át hajléktalanoknak Győrben

Krízisközpontot adtak át hajléktalanoknak Győrben

Krízisközpontot adtak át hajléktalanoknak csütörtökön. A beruházás során egy önkormányzati tulajdonú épületet újítottak fel: a létesítményben hetven adagos konyhát, 60 férőhelyes nappali melegedőt és hatvan férőhelyes téli kr

A felújításra és az intézmény berendezésére 270 millió forintot költöttek, hogy a korábbiaknál sokkal korszerűbb, kulturáltabb körülmények között helyezhessék el a rászorultakat - mondta Borkai Zsolt polgármester az átadási ünnepségen, kiemelve: egészségügyi ellátást, tisztálkodási lehetőséget is biztosítanak a fedél nélkül maradt embereknek az intézményben, ahol mentális segítséget is nyújtanak az erre rászorulóknak.

A hajléktalanokat ellátó nappali centrum átadása "kézfogás" - mondta köszöntőjében Asztalosné Zupcsán Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

"A város egyrészt nyújtja a kezét, próbál azoknak segíteni, akik erre rászorulnak, másrészt várja, hogy megfogják a kezét, s akiknek szükségük van rá, azok igénybe is vegyék az ellátást" - fogalmazott.

Majd rámutatott : fontos, hogy az bajba jutott emberek életvitelükkel tegyenek azért, az intézmény jelenlegi színvonalát, kulturált megjelenését meg tudja őrizni.
A helyettes államtitkár szólt arról, hogy a kormány eddigi tevékenységével bizonyította, hogy a legelesettebbek felé kinyújtja a kezét. Ezzel összefüggésben az ünnepséget követően újságíróknak elmondta: a szociális hálózat működtetésére, az ellátásra évente több mint 9 milliárd forintot költenek, s a költségvetési forrás nem csökkent 2013-ban sem. Közölte egyúttal, hogy a hajléktalan ellátással kapcsolatos minisztériumi jelentést jövő héten tárgyalja a kormány.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.