Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Január 31. 07:41, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Külföldön szerepel és új bemutatóra készül a Győri Balett

Külföldön szerepel és új bemutatóra készül a Győri Balett

Oroszországban, Ausztriában, Németországban és Svájcban vendégszerepel az év első felében a Győri Balett, az együttes emellett megkezdte Az üvegház című produkció próbáit - mondta el Kiss János igazgató az MTI-nek.

Nyizsnyij Novgorodban a magyar kulturális napok keretében rendezett kiállítás megnyitóján részleteket adnak elő a Magyar rapszódia című produkcióból február 7-én - ismertette az oroszországi programot az együttes vezetője. Hozzátette, hogy a Magyar rapszódiával tisztelgett Liszt Ferenc emléke előtt a Győri Balett a zeneszerző születésének 200. évfordulóján 2011-ben.
A nyugat-európai turnéra a Zorbát viszik áprilisban. Tizenkét előadásban mutatják be a jókedvű, az életet élni tudó munkásember történetét Ausztria, Svájc és Németország városaiban. Ifjabb Harangozó Gyula koreográfiáját Mikisz Theodorakisz zenéje kíséri.
Kiss János szólt arról is, hogy a társulat megkezdte Az üvegház című kompozíció próbáit a horvát származású, Berlinben alkotó Leo Mujic koreográfussal. Schubert-muzsikára és az amerikai Philip Glass zenéjére készült a táncjáték. Főszereplője egy lány, aki elhatározza, hogy kitör a maga zárt világából, az üvegházból. Tettére környezete többféle módon reagál, van aki bátorságán csodálkozik, van, aki irigyli, s vannak, akik elítélik. A kompozíciót a IX. Magyar Táncfesztivál nyitóestjén láthatja a közönség június 17-én Győrben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.