Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. November 24. 10:30, csütörtök | Helyi
Forrás: MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

Külszolgálatra készülnek a győri katonák

Külszolgálatra készülnek a győri katonák

A Magyar Honvédség EUFOR Kontingens 10. váltása (Bosznia-Hercegovina, Szarajevó) alapvetően a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred állományára épül.

Az alakulat első ízben képviseli magát kötelékkel külföldi misszióban.

Az EUFOR Kontingens 10. váltása szeptember óta készül a misszió ellátására. A felkészülés végéhez közeledve a győri és szentesi katonák egy 3 napos (2011. november 22-24.) zárógyakorlat során adnak számot a Kontingens műveleti képességeiről. Az MH EUFOR 10. váltás mintegy 150 fővel januárban kezdi meg 6 hónapos szolgálatát Bosznia-Hercegovinában.

A több hónapos kiképzés alapvető célja az volt, hogy felkészítse a Kontingens tervezett állományát az adott hadszíntérre vonatkozó műveleti követelmények teljesítésére. Ennek megfelelően többnemzeti környezetben képesnek kell lenniük a részükre meghatározott műveletek tervezésére, logisztikai támogatására és végrehajtására egyaránt.

A válságkezeléssel és béketámogatással összhangban a kontingens fő feladatkörébe tartoznak olyan, eddig számukra ismeretelen képességek, mint a tömegkezelés, területek és útvonalak biztosítása, ellenőrzése, így a járőrözés, területzárás és ellenőrző-áteresztő pontok üzemeltetése is. Ezenkívül feladatul kaphatják szállítmányok, konvojok vagy különösen fontos személyek kísérését is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.