Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2011. Január 07. 14:45, péntek | Sport
Forrás: HírTV

Kútba esett a csúcs

Kútba esett a csúcs

Jégszörffel akart hosszában átkelni a Balatonon csütörtökön Pallay Tibor vitorlázó, a gyenge szél miatt azonban csak néhány kilométert tudott haladni. Két és fél órás próbálkozás után feladta a kísérletet. A Balaton történetébe


Keszthelyről indult délután egy órakor Balatonkenese felé a Balaton jegén Pallay Tibor. A start előtti edzésen 46,5 kilométer per órás sebességgel is haladt. A Független Hírügynökségnek akkor még azt mondta: két óra alatt megtehető a táv. Indulás után nem sokkal azonban, még a Keszthelyi öbölben annyira lecsökkent a szél erőssége, hogy már nem tudott továbbhaladni, ezért feladta a próbálkozást, Balatonberénynél kigyalogolt a partra.

A Balaton jege a legtöbb helyen legalább 10 centiméter vastag. Pallay Tibor a kísérlet után elmondta: a parttól távolabb egyes helyeken egyáltalán nem volt jég. Az egyik rianás előtt le is kellett ugrania a szörfről, nehogy a vízbe essen. A sikertelen kísérlet után a Független Hírügynökség tudósítójának azt mondta: az időjárástól függ, hogy még idén megpróbálja-e újra átszelni hosszában a Balatont jégszörffel. (da)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.