Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Március 17. 08:59, kedd | Helyi

Kutyabarát kémia óra

Kutyabarát kémia óra

Négylábú kedvenceink ideális tápláléka a kutyaeledel. Azonban gazdi legyen a talpán, aki képes dilemmázás nélkül megtalálni kutyusának a legjobbat.

A piac hatalmas, a jelen lévő márkák száma pedig még több. Tarts velünk a kémia izgalmas világába, hogy tudd, legközelebb mire kell majd figyelned az eledelek csomagolásán!

Keresd a természetest!

Lépten nyomon azt halljuk, hogy a sok feldolgozott élelmiszerben lévő mesterséges adalék mennyire káros, ezért érdemes elkerülni. De az ilyen felhívásokban vajon miért csak az emberi ételeket említik, a kutyákét pedig miért nem?

Hiszen házi kedvenceink étkezésében is épp olyan fontos, hogy száműzzük az ízfokozókat, színezékeket, állagjavítókat. Persze ez még véletlenül sem azt jelenti, hogy házikoszttal etesd a kutyádat! Maradjunk csak szépen a helyes alkalmazásnál: emberi étel az embereknek, kutyatáp a kutyáknak.

A természetesség itt arra utal, hogy olyan eledelt válassz, mely kiváló minőségű alapanyagokból készült, és minden egyes összetevője GMO-mentes.

Azonban ez még vajmi kevés információ. Ássunk kicsit mélyebbre a témába, melyben segítségünkre lesz a Kutyakajas.hu Webáruház és az Ecopet Natural tápcsalád.

Miből áll és milyen hatásai vannak egy jó minőségű kutyaeledelnek?

Tudnod kell, hogy a kutyák a ragadozók leszármazottai, tehát ennek megfelelően az étrendjük nagy részét is fehérjéknek kell alkotniuk. A csirkehúsban található fehérjék magas biológiai értékkel bírnak, és 95%-ban emészthetőek. De ugyanilyen ideális proteinforrás lehet a hal és a bárány húsa is.

A fehérje mellett azonban nem hanyagolhatóak el az esszenciális zsírok és a szénhidrátok, mint könnyen hozzáférhető energiaforrás. Ez utóbbiak elsősorban olyan gabonákat jelentenek, mint a kukorica vagy a cikóriagyökér. Kerüljük viszont az olyan eledeleket, amelyek mikotoxint és aflatoxint tartalmaznak.

A kutyák táplálkozásában rendkívül nagy szerepet játszanak még a rostok is, ugyanis ezek a felelősek az étel felszívódásáért és továbbhaladásáért. Egy minőségi eledelben a fő rostforrás a cukorrépapép. A normális bélműködéshez pedig elengedhetetlen a bélflórában található bifidobaktériumok jelenléte.

Az egészség záloga

Ha szeretnéd, hogy kutyusod mindig kiváló egészségnek örvendjen, olyan tápot válassz, amely tartalmazza azokat a mannóz alapú oligoszacharidokat, amik felelősek a kórokozók elleni védelemért.

Nem szükséges kedvencednek külön vitaminkészítményt adnod, amennyiben az eledelében megtalálhatóak mindazok a hasznos vitaminok és ásványi anyagok, amikre a szervezetének szüksége van. Ezek az összetevők rendkívül nagy szerepet játszanak a kutya testének biokémiai folyamataiban.

Egy kicsit elveszettnek érzed magad a rengeteg bonyolult elnevezést olvasva? Ne aggódj! Ha az Ecopet Natural tápokat választod, nem kell belemélyedned a kémiába, hiszen mindent tápanyagot tartalmaz, ami csak kutyusod számára fontos!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.