Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2020. Március 17. 08:59, kedd | Helyi

Kutyabarát kémia óra

Kutyabarát kémia óra

Négylábú kedvenceink ideális tápláléka a kutyaeledel. Azonban gazdi legyen a talpán, aki képes dilemmázás nélkül megtalálni kutyusának a legjobbat.

A piac hatalmas, a jelen lévő márkák száma pedig még több. Tarts velünk a kémia izgalmas világába, hogy tudd, legközelebb mire kell majd figyelned az eledelek csomagolásán!

Keresd a természetest!

Lépten nyomon azt halljuk, hogy a sok feldolgozott élelmiszerben lévő mesterséges adalék mennyire káros, ezért érdemes elkerülni. De az ilyen felhívásokban vajon miért csak az emberi ételeket említik, a kutyákét pedig miért nem?

Hiszen házi kedvenceink étkezésében is épp olyan fontos, hogy száműzzük az ízfokozókat, színezékeket, állagjavítókat. Persze ez még véletlenül sem azt jelenti, hogy házikoszttal etesd a kutyádat! Maradjunk csak szépen a helyes alkalmazásnál: emberi étel az embereknek, kutyatáp a kutyáknak.

A természetesség itt arra utal, hogy olyan eledelt válassz, mely kiváló minőségű alapanyagokból készült, és minden egyes összetevője GMO-mentes.

Azonban ez még vajmi kevés információ. Ássunk kicsit mélyebbre a témába, melyben segítségünkre lesz a Kutyakajas.hu Webáruház és az Ecopet Natural tápcsalád.

Miből áll és milyen hatásai vannak egy jó minőségű kutyaeledelnek?

Tudnod kell, hogy a kutyák a ragadozók leszármazottai, tehát ennek megfelelően az étrendjük nagy részét is fehérjéknek kell alkotniuk. A csirkehúsban található fehérjék magas biológiai értékkel bírnak, és 95%-ban emészthetőek. De ugyanilyen ideális proteinforrás lehet a hal és a bárány húsa is.

A fehérje mellett azonban nem hanyagolhatóak el az esszenciális zsírok és a szénhidrátok, mint könnyen hozzáférhető energiaforrás. Ez utóbbiak elsősorban olyan gabonákat jelentenek, mint a kukorica vagy a cikóriagyökér. Kerüljük viszont az olyan eledeleket, amelyek mikotoxint és aflatoxint tartalmaznak.

A kutyák táplálkozásában rendkívül nagy szerepet játszanak még a rostok is, ugyanis ezek a felelősek az étel felszívódásáért és továbbhaladásáért. Egy minőségi eledelben a fő rostforrás a cukorrépapép. A normális bélműködéshez pedig elengedhetetlen a bélflórában található bifidobaktériumok jelenléte.

Az egészség záloga

Ha szeretnéd, hogy kutyusod mindig kiváló egészségnek örvendjen, olyan tápot válassz, amely tartalmazza azokat a mannóz alapú oligoszacharidokat, amik felelősek a kórokozók elleni védelemért.

Nem szükséges kedvencednek külön vitaminkészítményt adnod, amennyiben az eledelében megtalálhatóak mindazok a hasznos vitaminok és ásványi anyagok, amikre a szervezetének szüksége van. Ezek az összetevők rendkívül nagy szerepet játszanak a kutya testének biokémiai folyamataiban.

Egy kicsit elveszettnek érzed magad a rengeteg bonyolult elnevezést olvasva? Ne aggódj! Ha az Ecopet Natural tápokat választod, nem kell belemélyedned a kémiába, hiszen mindent tápanyagot tartalmaz, ami csak kutyusod számára fontos!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 14:43, kedd | Helyi

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

A konzol és PC játékok egyre nagyobb figyelmet kapnak a közéletben és a médiában is. Bizonyos szempontokból pedig a mai modern videójátékok nagyobb bevételekkel és magasabb elvárásokkal érkeznek, mint egyes mozifilmek. Egy-egy játék ped

2021. Október 07. 10:19, csütörtök | Helyi

Menő Munkahely Győrben!

A pápai központú ANDL Kft. győri üzletébe Kisgép SZERVIZES, és Kisgép ÉRTÉKESÍTŐ Álláslehetőséget hirdet!

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.