Városlista
2024. március 4, hétfő - Kázmér

Hírek

2023. December 07. 07:14, csütörtök | Helyi

Kutyafuttató és játszótér is épül Écsen új találkozási pontján

Kutyafuttató és játszótér is épül Écsen új találkozási pontján

Letették Écsen helyi közösségi tér és park kialakítását célzó fejlesztés alapkövét.

Kutyafuttató és játszótér is lesz a település új találkozási pontján. A beruházást az indokolja, hogy a településen ezidáig hiányzott egy olyan közösségi tér és park, mely találkozási és kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A beruházás a Fő út közelében, a helyi élelmiszer áruház mögötti területen valósul meg.

A projekt legfontosabb része egy rendezvény- és közösségi tér kialakítása közvilágítással; továbbá egy füvesített és változatos növényekkel beültetett park. A beruházásban többek közt 1043 négyzetméternyi, vízelvezetéssel rendelkező térköves rendezvénytér, valamint 250 négyzetméternyi járda és térkövezett pihenőhely jön létre. Mindezeken túl egy 214 négyzetméteres játszótér is épül, valamint füvesített kutyafuttató készül.

A Pannonhalmára átvezető közlekedési folyosót is fejlesztik

A projektindító eseményen Szabó Norbert polgármester arról is beszámolt, hogy a fentiekhez kapcsolódva fejlesztik a Fő utca és a szomszédos Pannonhalmára vezető Tó utca kereszteződését is. A Tó utca-Fő utca kereszteződés egy újabb, a Tó utcát átszelő gyalogátkelőhellyel bővül, valamint a Tó utca melletti gyalogjárdát teljes hosszában felújítják. A Tó utcai buszmegállónál buszöblöt, valamint le- és felszállásra alkalmas peront is építenek.

A beruházás harmadik és szintén nagyon fontos része a csapadékvízelvezetés fejlesztése. A Tó utcai gyalogjárda mellett felújítják a teljes csapadékvízelvezető rendszert, továbbá 200 méter hosszon megújul a Dózsa György utca már kritikus állapotban lévő csapadékvíz-elvezető rendszere. Ugyanilyen hosszban az árok melletti gyalogjárdát is fejlesztik, amely a temető előtt korábban önerőből felújított járdaszakasz folytatása.

Fotó: Orbán Jolán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 04. 13:12, hétfő | Helyi

„Kiváló Munkáltatói Márka” díjjal ismerték el a 70 éves Cerest

A Ceres Zrt. Győr nagymúltú és a régió meghatározó sütőipari vállalata elnyerte a Magyar Brands \"Kiváló Munkáltatói Márka\" díjat.

2024. Március 04. 09:17, hétfő | Helyi

Nem enged szorításából az influenza

A múlt héten 55 ezren fordultak orvoshoz influenzás tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

2024. Március 04. 08:12, hétfő | Helyi

Rögös az út az albérletpiacon

Rögös az út az albérletpiacon, ezért érdemes inkább saját ingatlan vásárlásában gondolkodni.

2024. Március 04. 07:13, hétfő | Helyi

Itt valami bűzlik – vagy ha még nem is, majd fog!

Csorna, Barbacs és Szilsárlány térségében rövidesen bűzhatásra lehet számítani – tájékoztat honlapján a Pannon-Víz Zrt.