Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. December 07. 07:14, csütörtök | Helyi

Kutyafuttató és játszótér is épül Écsen új találkozási pontján

Kutyafuttató és játszótér is épül Écsen új találkozási pontján

Letették Écsen helyi közösségi tér és park kialakítását célzó fejlesztés alapkövét.

Kutyafuttató és játszótér is lesz a település új találkozási pontján. A beruházást az indokolja, hogy a településen ezidáig hiányzott egy olyan közösségi tér és park, mely találkozási és kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A beruházás a Fő út közelében, a helyi élelmiszer áruház mögötti területen valósul meg.

A projekt legfontosabb része egy rendezvény- és közösségi tér kialakítása közvilágítással; továbbá egy füvesített és változatos növényekkel beültetett park. A beruházásban többek közt 1043 négyzetméternyi, vízelvezetéssel rendelkező térköves rendezvénytér, valamint 250 négyzetméternyi járda és térkövezett pihenőhely jön létre. Mindezeken túl egy 214 négyzetméteres játszótér is épül, valamint füvesített kutyafuttató készül.

A Pannonhalmára átvezető közlekedési folyosót is fejlesztik

A projektindító eseményen Szabó Norbert polgármester arról is beszámolt, hogy a fentiekhez kapcsolódva fejlesztik a Fő utca és a szomszédos Pannonhalmára vezető Tó utca kereszteződését is. A Tó utca-Fő utca kereszteződés egy újabb, a Tó utcát átszelő gyalogátkelőhellyel bővül, valamint a Tó utca melletti gyalogjárdát teljes hosszában felújítják. A Tó utcai buszmegállónál buszöblöt, valamint le- és felszállásra alkalmas peront is építenek.

A beruházás harmadik és szintén nagyon fontos része a csapadékvízelvezetés fejlesztése. A Tó utcai gyalogjárda mellett felújítják a teljes csapadékvízelvezető rendszert, továbbá 200 méter hosszon megújul a Dózsa György utca már kritikus állapotban lévő csapadékvíz-elvezető rendszere. Ugyanilyen hosszban az árok melletti gyalogjárdát is fejlesztik, amely a temető előtt korábban önerőből felújított járdaszakasz folytatása.

Fotó: Orbán Jolán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.

2024. Április 30. 08:13, kedd | Helyi

Felavatták Halbritter Mátyás emlékművét

Emlékművet állítottak a Győri Keksz- és Ostyagyár volt igazgatója tiszteletére.

2024. Április 30. 07:16, kedd | Helyi

Ismét felveszik a harcot Győrben a kártevők ellen

A Győr-Szol Zrt. április 30-án, kedden, május 1-jén, szerdán és május 2-án, csütörtökön este 22 óra és másnap reggel 6 óra között permetezné a Győr területén található utcai fákat

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.