Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2010. Március 26. 13:23, péntek | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Kutyáknak szánt pacal újracsomagolva

Kutyáknak szánt pacal újracsomagolva

Több tonna pacalt vont ki a forgalomból itthon a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal a napokban. A terméket eleinte kutyaeledel alapanyagaként tüntették fel a papírokon, majd átcsomagolták, és emberi fogyasztásra szánták. A hatóság embe

Az áru egy részére az egyik húsipari kft. feldolgozóüzemében találtak rá a Tolna megyei Tengelicen. A pacalt kutyaeledel alapanyagaként hozták Magyarországra, majd átcsomagolták, és emberi fogyasztásra szánták. Itt összesen 500 kilogrammnyi belsőséget foglaltak le, amelyet ezután egy állatmenhelyre szállítottak. A cég egyébként március 17-én kapta meg az engedélyt élelmiszer előállítására. A számlák alapján azonban ezt már régebb óta művelték, illegálisan. Az üzem működését így a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal felfüggesztette.

A hivatal csütörtöki közleménye szerint úgynevezett bértárolásra csaknem másfél tonna termék egy székesfehérvári cég raktárába, míg több mint két tonna - nagykereskedelmi értékesítés céljából - egy másik cég, szintén székesfehérvári raktárába került. Utóbbi kft.-nél újabb 585 kilogramm pacalt találtak, amelyet elkoboztak. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal csütörtöki közleménye szerint a kifogásolt termék egy részét valószínűleg már értékesítették, azt még nem gyűjtötték vissza, de a forgalomból való kivonását már elrendelték.

A pacalból néhányan már fogyaszthattak, de ez nem jelent közvetlen veszélyt az egészségre.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt