Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2010. Március 30. 07:02, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Kutyát a tanyákba - örökbefogadási akció

Kutyát a tanyákba - örökbefogadási akció

Kutyát a tanyákba. Ezzel a szlogennel indított örökbefogadó akciót a kecskeméti Mentsvár az Állatokért Alapítvány. Azt tervezik, hogy a lopások, rablások megelőzésére házőrző kutyákat ajándékoznak azoknak, akik ezt kérik.

Minden kutyát ingyen ivartalanítanak, mikrochipeznek, és beoltatnak, az új gazdinak csak annyit kell vállalnia, hogy nem láncon tartja a házőrzőt. A tapasztalatok szerint a kutyás helyeket lényegesen kevesebb bűnöző választja, mint ahol egyetlen házőrzőt sem tartanak.


Kutyát a tanyákba - örökbefogadási akció Kecskeméten. A rendőrök azt tapasztalják, hogy egyre több olyan egyedül élő idős emberhez törnek be, akinek nincs kutyája. A menhelyen viszont rengeteg az egyébként nehezen örökbe adható, nagytestű, ugatós kutya, melyek lakásba nem valók, de házőrzőnek jók.


Nemes Imre, a Mentsvár az Állatokért Alapítvány promóciós vezetője elmondta: innen jött az ötlet, hogy ezeket a kutyákat jó helyre el tudják juttatni, és ajándékba adják a chipet és az oltást, és megfelelő körülmények között még jutalomtáppal is tudják a kutya elhelyezését támogatni.


Az új gazdáknak kiválasztásában a rendőrök is segítenek, pontosan tudják, hol lenne szükség egy-egy kutyára. Az állatvédők minden kutyát ingyen ivartalanítanak, mikrochipeznek, és beoltatnak. Az új tulajdonosnak csak annyit kell vállalnia, hogy sosem köti láncra a házőrzőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben