Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Március 13. 06:45, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Kutyával tartotta sakkba az orvvadászokat

Kutyával tartotta sakkba az orvvadászokat

Szolgálati kutyájával együtt tartotta sakkban a csorvási körzeti megbízott a napokban azt a három fegyveres orvvadászt, akiket Gerendás határában sikerült tetten érni. Mire az erősítés kiért, a rapsicok már a földön feküdtek. A helyi

A megyei főkapitányság sajtóreferense a megyei internetes oldalnak elmondta: már sötétedett, amikor a kmb-s megpillantotta a keresett autót, amiben hárman ültek, s az egyik ablakból egy hangtompítós puska csöve lógott ki, melyet az erdő felé irányítottak. Az egyenruhás egyedül volt a veszélyes helyzetben, ezért pórázon lévő, de akcióra kész szolgálati kutyájáról levette a szájkosarat, s felszólította a kocsiban ülőket, hogy szálljanak ki, s feküdjenek a földre. A lebuktatott orvvadászok engedelmeskedtek, így a hamarosan kiérkező, újkígyósi erősítés már a földön fekvő férfiakat bilincselhette meg.

A kocsiban egy engedély nélkül tartott, 0,22 kaliberű kis, golyós, hangtompítóval és távcsővel felszerelt puskát találtak, 50 lőszerrel, a rabsicok zsebéből pedig töltényhüvelyek kerültek elő. Ezeket vélhetően azért szedték össze az erdőben, hogy a vadászokban ne keltsenek gyanút. Miután a gyanúsítottak előállították, házkutatást tartottak náluk. Ennek során fagyasztva megtaláltak 28 letisztított fácánt, 5 kg őzhúst, 1 vadnyulat. Ráleltek még a rendőrök két fából készült légpuska tusra, egy fegyver fémszerkezetére és 22 légpuska lőszerre.

A három férfi elismerte a bűncselekményt, s elmondták azt is, hogy kedvtelésből rendszeresen orvvadásztak a gerendási határban. Ezért V.Gy., O.A. és N.M. ellen lopás, lőfegyverrel való visszaélés és állatkínzás miatt indult eljárás.

(sonline.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után