Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Október 08. 09:16, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

La Libre Belgique: kizsákmányolják a kelet-európai munkásokat

La Libre Belgique: kizsákmányolják a kelet-európai munkásokat

Kizsákmányolják Belgiumban a kelet-európai munkavállalókat, különösen azokat, akiknek nincs munkavállalási engedélye - írta hétfői számában a La Libre Belgique című napilap.

Az írás szerint "könnyű prédát" jelentenek a "kevéssé gátlásos" munkaadóknak azok, akik engedély nélkül dolgoznak. Legtöbbjük nem tanúskodik munkaadója ellen, mert attól tart, hogy elveszíti állását - idézi Luc De Valck szakszervezeti vezetőt az újság.
A belga társadalombiztosítási szövetség vizsgálati osztályának vezetője, Claude Heirman úgy látja, hogy sok kelet-európait vonzanak a belgiumi szinthez mérten alacsony, de a hazaihoz viszonyítva magas fizetések.
A lap arra is kitér, hogy sok kelet-európai kényszervállalkozóként dolgozik Belgiumban. Az ő munkaadójukat így nem köti semmilyen előírás, amely például az alkalmazottainak adandó minimálbérre vagy a munkaidőre vonatkozik, és a járulékok fizetése sem a munkaadó felelőssége.
A lap kiemeli, hogy a Kelet-Európából érkező munkások közül sokan az építő- és a húsiparban dolgoznak, illetve takarítanak vagy fuvaroznak.

Címkék: Belgium-munka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.