Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. December 18. 19:01, szerda | Sport
Forrás: MTI

Labdarúgó NB I - Thomas Doll lett a Ferencváros vezetőedzője

Labdarúgó NB I - Thomas Doll lett a Ferencváros vezetőedzője

A német Thomas Doll lett a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Ferencváros új vezetőedzője.

A FTC szerdai közleménye szerint a játékosként 18-szoros német válogatott szakember mindenben megállapodott a klub vezetőivel, azt azonban az MTI kérdésére sem hozták nyilvánosságra, hogy meddig írt alá.
Doll a holland Ricardo Monizt váltja a kispadon, utóbbi szerződését december 1-jéén bontották fel.
A 47 éves új vezetőedző futballistaként többek között a Hamburg és a Lazio csapatában is játszott, az olasz klub 1991-ben átigazolási rekordot jelentő 15 millió márkát fizetett érte, amivel abban az időszakban ő volt a világ legértékesebb játékosa.
Edzői pályafutását a Hamburgban kezdte, 2002-től a tartalékcsapatot irányította, két évvel később vette át az első csapatot, amellyel első szezonjában kiharcolta az Intertotó Kupában való indulást, és meg is nyerte a sorozatot. Ennek köszönhetően a Hamburg indulhatott az UEFA Kupában, amelyben a nyolcaddöntőig jutott.
A 2007/2008-as szezonban kinevezték a Dortmund élére, amelyet a Német Kupa döntőjébe vezetett, majd dolgozott még a Genclerbirligi, valamint az al-Hilal csapatánál is.
2005-ben a Kicker magazin Dollt az év emberének választotta, ebben a szezonban ugyanis látványos és roppant eredményes, a Bundesligában szinte példátlan fejlődésen ment keresztül keze alatt a Hamburg csapata.

Címkék: Labdarúgás-NBI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen