Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Július 08. 17:01, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Lábon lőttek rendőrök egy migránst Szlovéniában

Lábon lőttek rendőrök egy migránst Szlovéniában

Lábon lőttek rendőrök egy migránst Szlovéniában, miután ő késsel megsebesített egy helyi taxisofőrt, majd a felszólítás ellenére, hogy adja meg magát, a rendőrökre is rátámadt

- közölte a helyi sajtó hétfőn rendőrségi forrásokra hivatkozva. Az incidens megtörténtét később a Nova Gorica-i rendőrség hivatalosan megerősítette.

Az eset vasárnap délután történt a nyugat-szlovéniai Vogrsko településen, az olasz határhoz közel. A taxisofőr jelentette, hogy megtámadták, majd a helyszínre érkező rendőröknek elmondta, hogy a külföldi állampolgárságú férfi késsel megvágta a nyakát. A támadó még a taxiban ült, amikor a rendőrök felszólították, hogy szálljon ki, és adja meg magát. A férfi azonban a késsel a rendőrökre is rátámadt, és az egyiket könnyebben megsebesítette. Az egyik rendőr leadott egy figyelmeztető lövést, de ez hatástalan volt, ezért a másik rendőr lábon lőtte a támadót.

A meglőtt férfit kórházba szállították, rendőri felügyelet alatt áll, és eljárást indítottak ellene.

Sajtóinformációk szerint egy iráni állampolgárról van szó, aki illegálisan léphette át a határt. A rendőrség nem zárja ki annak lehetőségét, hogy migránsok és embercsempészek közötti vita miatt támadt az iráni a taxisofőrre - írták a lapok nem hivatalos forrás alapján.

Ez a második komolyabb incidens Szlovéniában néhány hónap leforgása alatt. Májusban migránsok elraboltak egy idős férfit, és az autójával Olaszországba szöktek, ahol elfogta őket az olasz rendőrség.

A Görögországból Macedónián, Szerbián és Magyarországon át Közép-Európa más országaiba vezető, úgynevezett balkáni migrációs útvonal "lezárása" óta a menedékkérők alternatív útvonalon - Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia érintésével - igyekeznek eljutni Nyugat-Európába.

A horvát-szlovén határon mindennaposak a határsértések.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.