Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2011. December 12. 18:00, hétfő | Helyi
Forrás: ETO Park

Laci Bácsi az ETO Parkban

Laci Bácsi az ETO Parkban

Gyorsan elsajátítható trükköket mutat mindenki Laci Bácsija az ETO Parkban.

Bevásárlás, díszcsomagolás, karácsonyfa öltöztetés és az adventi menü. A csillogás a sok tennivaló közt fakulhat, ha a feladatok az utolsó pillanatra maradnak. Vannak azonban trükkök, amivel a várakozás öröme megőrizhető.

Benke László olimpiai bajnok mesterszakács gyorsan elkészíthető, az egész család szája íze szerinti, ünnepi falatokat ajánl az ETO Park karácsonyi főzőshowján december 17-én, melyhez a konyhai gépeket a Puskás Profil biztosítja.

Az ünnepekben az a szép, hogy összegyűlik a család, s egy asztalnál mosolygósan, meghitten töltik együtt az egymásra megérdemelt időt. Laci Bácsi is az értékes időt tartotta szem előtt a menü összeállításánál: halgombóc levessel, pulykaraguval és csokoládéfánkkal készül.

A családok fő ünnepi étele egykoron a disznótoros, az orjaleves volt, mára a hal, esetleg a pulykasült lett a karácsony elengedhetetlen íze. Hogy a hal a gyerekek számára is élvezhetően ízletes legyen, és a szálka ne jelentsen gondot, tökéletes megoldás a halgombóc leves. „Unokáimmal is kipróbáltam már, nagyon szeretik és várják a halgombócokat. Amivel még pikantériát adhatunk a levesnek, az a babérlevél, a citrom és egy kis tejfel. Pulykából kétféle ragut is készítek, az egyik egy magyaros jellegű ínyes, a másik pedig egy barnamártásos. Az utóbbit azoknak ajánlom, akik kedvelik a vadas ízvilágot, de a vashúst kevésbé. Lesz benne áfonyalekvár, aszalt szilva, gomba…is” „Desszertnek a nagy odafigyelést igénylő, és kevésbé izgalmas beiglivel szemben szintén egy könnyen és hamar elkészíthető süteményt ajánlok, az égetett tésztából készült csokoládéfánkot, amit akár az utolsó percben is kisüthetünk, s tálalhatunk a családunk számára.”

„Sok zsiványságot elárulok, ami a könyvekbe nincs leírva, hogy a háziasszonyoknak, s mindenkinek, aki süt-főz, sikerélménye legyen. Várok mindenkit szeretettel!”

Boldog, meghitt karácsonyi ünnepet kívánunk!

Karácsonyi főzőshow
ETO Park
2011. december 17. 11 óra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.

2024. Május 13. 08:15, hétfő | Helyi

Kreditekkel az egyetemre

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Iskolaközpont.

2024. Május 13. 07:13, hétfő | Helyi

Jedlik Ányos elismerően csettintene: ma is működik a 100 éves szódagép

Egy ménfőcsanaki testvérpár ajánlotta fel azt a mintegy százéves szódagépet, amely a győri Széchenyi téri sörházban talált otthonra.

2024. Május 12. 09:11, vasárnap | Helyi

Idén is virágba borul Győr

Megkezdődött Győrben az egynyári virágok kiültetése.