Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. Szeptember 21. 09:15, csütörtök | Helyi

Lampert Benedek képviselte hazánkat Gdańskban

Lampert Benedek képviselte hazánkat Gdańskban

Lampert Benedek képviselte Magyarországot ács kategóriában az idén 8. alkalommal Lengyelországban megrendezett Euroskills szakmai megmérettetésen.

A 23 éves szakember ácsmester édesapjától örökölte a szakma szeretetét. A versenyekre való felkészülésben Benedeket nemcsak családja, hanem egy mentor, Forró Máté ács oktató is segítette.

A három versenynap során egy nagy projektet moduljait kellett lépésről-lépésre elkészíteni.

„PRÓBÁLTAM MINDENT BELEADNI TÉNYLEG A LEGJOBB FORMÁMAT NYÚJTANI. EGÉSZ VÉGIG MOTIVÁLT VOLTAM, MERT SIKERÜLT JÓL HALADNI, VISZONT SAJNOS A VÉGÉRE KICSIT LEMARADTAM AZ ÉLBOLYTÓL, DE NEM CSÜGGEDTEM FOLYTATTAM TOVÁBB A LEGJOBB TUDÁSOM SZERINT.”

A versenyző végül, a legtöbb résztvevővel együtt, nem tudta befejezni a munkát és sajnos egy ponttal lemaradt az éremről. Munka közben ugyan nem tudott a szurkolókra figyelni, de Benedek örömmel fogadta és megtisztelőnek érezte, hogy családján és mentorán kívül a Tetőépítők Egyesületének és az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetségének delegációja is jelen volt mindhárom versenynapon.

Rengeteg befektetett idő és energia van egy-egy ilyen versenyben, mivel a különböző bajnokságok feladatai egymásra épülnek, Lampert Benedek tulajdonképpen már 3-4 éve készült élete harmadik és egyben utolsó ácsversenyére. Azért volt ez az utolsó, mert egy versenyző kétszer ugyanazon a bajnokságon nem vehet részt, de Benedek nem csüggedt, újabb célt tűzött ki maga elé, szeretné ugyanis mentorként a megmérettetések során megszerzett tudását és tapasztalatait átadni a következő generációnak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 09:14, péntek | Helyi

Két nap is meglepték a gyerekeket a győri Bringás Mikulások

A Hobbikerékpárosok Országos Klubja győri szervezete december 5-én és 6-án is kedves programmal készült a „jógyerekeknek”.

2023. December 08. 08:15, péntek | Helyi

Havat hozott a Mikulás

Havazásra ébredt a város. Győrbe is megérkezett az igazi tél, szerda délelőtt már 10 centiméter volt a hóréteg vastagsága.

2023. December 07. 09:15, csütörtök | Helyi

Elindult az országos szezonális ellenőrzés

Az ellenőrzéseket ahogy eddig, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal koordinálja, melyben a vármegyei kormányhivatalok, a járási hivatalok és a Nébih szakemberei egyaránt közreműködnek.