Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2012. Augusztus 10. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: Petz Aladár Megyei Oktató Kórház

Lassan felfedi valódi arcát az új hotelépület

Lassan felfedi valódi arcát az új hotelépület

Ütemterv szerint zajlanak a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban európai uniós támogatással zajló mintegy 11,3 milliárd forintos beruházás munkálatai.

Az egykori „C” épület helyén álló új épületszárny tetejére május utolsó hetében tűzték ki a bokrétát, ami az építők „nyelvén” az épület legmagasabb pontjának elérését jelenti. A bokrétaünnep óta eltelt 2-2,5 hónap további, újabb és még látványosabb eredményeket hozott. Az épület lassan teljes valójában feltárulkozik.

A már majdnem kész minta kórterem

Az „Infrastruktúra-fejlesztés a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, mint egészségpólusban” c. fejlesztési projekt központi elemét képező új hotelépület szerkezetileg teljesen kész, az összes szint elkészült. A külső munkákkal – pld. szigetelés, burkolás – hamarosan végeznek a szakemberek. Az új épület egyik részéről már bontják is a külső állványzatot, így az építmény lassan felfedi valódi arcát, mindenki számára látható lesz az új létesítmény külső megjelenése.

A látványos változások nem csak kívül, hanem épületen belül is jól nyomon követhetők. A belső szakipari munkák - így többek között a falazás, a gépészet, a fűtés- és légtechnika építése – jó tempóban haladnak. Elkészült két mintakórterem is, korszerű burkolatokkal, esztétikus vizesblokkal, biztonságos jelzőrendszerrel. Hasonló környezet várja majd az új szárny, az úgynevezett hotelépület minden egyes részén a gyógyulni vágyókat, terv szerint már ez év végén, hiszen a kivitelező megerősítette, hogy az általa vállalt határidőt - 2012. december 15. - tartani tudja és fogja.
Fontos lépés továbbá, hogy július második felében sikerrel zárult – a fejlesztési projekt részét képező - eszközbeszerzés első üteme is. Ennek keretében közel 1,2 milliárd forint értékben orvostechnikai eszközökkel (pld. betegőrző monitorok, intenzív ágyak, defibrillátorok, inkubátorok, laparoszkópos műszer, lélegeztető gépek, mikrosebészeti eszközök, nagy értékű komplett angiolabor, videoendoszkópos berendezés, stb.) és információs rendszerekkel (pld. web-alapú beteglista-kezelő rendszer, készletgazdálkodási programok, műtéti előjegyzési rendszer) gazdagodott az egészségügyi intézmény.
Hamarosan kihelyezésre kerül az intézmény egyes osztályaira az a kérdőív is, melynek kérdéseire adott válaszok kiértékelésével a projektgazda és a kórház arról kíván információkat gyűjteni, hogy a betegek, illetve a látogatók mit és hogyan érzékeltek a kórház történetének legnagyobb fejlesztéséből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagyon nem mindegy, hogy bekerülsz-e a koleszba

A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést.

2024. Augusztus 11. 08:13, vasárnap | Helyi

Az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában köszöntötték a Párizsból hazatérő tornászokat

Augusztus 6-án kedden a repülőtérről egyenesen a győri Olimpiai Sportpark tornacsarnokába utaztak a Győri Atlétikai Club tornászai Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer.

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.