Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2018. November 14. 12:20, szerda | Külföld
Forrás: mti

Lassuló ütemben, de tovább emelkedett a foglalkoztatottság az unióban

Lassuló ütemben, de tovább emelkedett a foglalkoztatottság az unióban

Lassuló ütemben, de tovább emelkedett a foglalkoztatottság az Európai Unióban és az euróövezetben is a harmadik negyedévben.

Az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) szerdán kiadott előzetes adatai szerint az előző negyedévhez képest 0,2 százalékkal, a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva pedig 1,3 százalékkal emelkedett a foglalkoztatottak száma a 19 uniós országot tömörítő euróövezetben július-szeptemberben.

Az EU 28 tagállamában negyedéves összehasonlításban szintén 0,2 százalékos, éves szinten pedig 1,2 százalékos növekedést mértek a szeptember 30-án véget ért három hónapban.

Április-júniusban negyedéves szinten még kétszer gyorsabb ütemben, 0,4 százalékkal bővült a foglalkoztatottság mindkét blokkban. Éves szinten az euróövezetben 1,5 százalékos, az unióban pedig 1,4 százalékos volt a növekedés, mindkét esetben 0,2 százalékponttal magasabb a harmadik negyedévinél.

A második negyedévben 238,9 millió munkavállaló dolgozott az unióban, ebből 158 millió az euróövezetben. Még soha nem dolgoztak ilyen sokan, minden idők rekordja megdőlt az unióban és az euróövezetben is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:56, péntek | Külföld

Zelenszkij: Oroszországnak részt kell vennie a következő béketárgyaláson

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint \"az egész világ\" - beleértve Ukrajnát is - azt szeretné, ha Oroszország részt venne a következő békecsúcson.

2024. Július 30. 08:10, kedd | Külföld

Robert Fico: ha Kijev tovább blokkolja az orosz kőolajexportot, Szlovákia leállítja a gázolajkivitelt Ukrajnába

Amennyiben a következő napokban nem újul meg az orosz kőolaj Ukrajnán át történő szállítása, a pozsonyi Slovnaft kőolajfinomító leállítja az Ukrajnába történő gázolajkivitelt

2024. Július 29. 08:00, hétfő | Külföld

Kamala Harris egy hét alatt 200 millió dolláros kampánytámogatáshoz jutott

Kamala Harris választási kampánya egy hét alatt 200 millió dollárnyi támogatáshoz jutott - közölte az alelnök és nem hivatalos demokrata elnökjelölt kampányigazgató-helyettese vasárnap.

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.