Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 31. 10:15, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Látványos premier: Mária evangéliuma Győrben

Látványos premier: Mária evangéliuma Győrben

Szombaton este mutata be a Győri Nemzeti Színház Tolcsvay László-Müller Péter-Müller Péter Sziámi két részes rockoperáját, a Mária evangéliumát. A Nagy Viktor rendezte darabban főszerepet kapott Mahó Andrea, Füredi Nikolett és Sasvár

- 1989-ben, az akkor forrongó és "csatazajtól" hangos Magyarországon teljes lelki békében és a közös alkotás örömével, hittel eltelve láttam neki a zeneírásnak, és 1990-ben, már egy új országban fejeztem be - mondja a műről Tolcsvay László. - A versek megírásához Sziámit kértük fel, ez lett az első közös munkánk. Engem az inspirál a leginkább, ha közösségben dolgozhatok, a barátság és a szövetség lelkesít. Az összhang a legfontosabb számomra a zenében és az életben is, nálam ez különben sem választható szét.

- Amikor ülök a zongorámnál én is az érzéseimet kutatom, és azt remélem, ha sikerül meghallanom a lelkem válaszait benső kérdéseimre, akkor azokat hangokká, harmóniákká tudom formálni. A Mária evangéliuma esetében még az a gyönyörűség is megadatott, hogy a szakralitás lelkesítsen, hiszen nem lehetne erről a misztériumról másképpen, ihletetten énekelni - véli a zeneszerző.

A győri színház produkciójában Mária szerepében Mahó Andrea és Füredi Nikolett, Jézusként György-Rózsa Sándor és Tóth Sándor, Jánosként Forgács Péter, Józsefként Nagy Balázs és Nagy Lóránt látható, felváltva. Heródes szerepében Szerednyey Béla tűnik fel, míg Kajafást Sasvári Sándor alakítja.

Mixonline.hu (Fotó: Kanyó Bea)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.