Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Július 20. 09:11, szombat | Helyi

Lázár ledobta az atombombát, Pintér választ követel Dézsitől

Lázár ledobta az atombombát, Pintér választ követel Dézsitől

„Győr és Nyíregyháza 650-650 millióval, Hódmezővásárhely közel fél milliárddal, Salgótarján 350 millió forinttal tartozik…

Nekem teljesen mindegy, hogy kormánypárti vagy ellenzéki vezetésű városról van szó. Mert mindig az utas jár rosszul. Ez az ország, de leginkább az utasok meglopása” – írta Lázár János a Facebook-oldalán, egyben a város legnagyobb bliccelői között említve Győrt.

A június 9-i polgármester-választást Pintért Bence nyerte Dézsi Csaba András fideszes polgármestert megelőzve, a Tiszta Szívvel a Városért új városvezetője pedig a Lázár-levél kapcsán nyílt levelet címzett Dézsinek. Az egész levelet nem idézzük, csak a fontos pontokat:

  • Kérem Lázár Jánost, jöjjön el Győrbe, és személyesen beszélje meg a párttársával a kialakult helyzetet – majd informáljon engem is -, mert az adósságot nem a győriek, hanem Dézsi Csaba András bliccelte össze.
  • Dézsi Csaba Andrást pedig arra kérem, tájékoztasson és tájékoztassa a győrieket, hogyan keletkezett a 650 millió forintos adósság a Volán felé a polgármestersége alatt,
  • mi a pontos összeg, milyen törlesztési opciókat ajánlott fel a Volán,
  • és a befizetett pénzből a cégcsoport milyen Győr és Győr környéki közösségi közlekedési fejlesztést kíván megvalósítani.

Dézsi Csaba András eddig a pillanatig nem reagált, de amint megteszi, természetesen a válaszát közöljük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 08:12, szombat | Helyi

Ön hogy védekezik a kánikula negatív hatásai ellen?

Vasárnap éjfélig másodfokú hőségriasztás van érvényben hazánk egész területén. Győrben sem ment 30 fok alá a hőmérséklet az elmúlt napokban és az éjszakai órákra sem csökkent jelentősen a hőmérséklet.

2024. Július 20. 07:12, szombat | Helyi

Kutya meleg van! – ezekre figyeljenek a gazdik!

A tartós melegben kiemelten fontos odafigyelnünk négylábú családtagjainkra, hívta fel a figyelmet Dr. Vojtilla Zsuzsanna szakállatorvos.

2024. Július 19. 09:11, péntek | Helyi

Az Év Fája lehet a csikvándi kocsányos tölgy

Kilenc, Magyarországon élő fa között esélyes az az idei Év Fája címre a csikvándi kocsányos tölgy, amely az óvoda udvarán áll. Az Ökotárs Alapítvány által meghirdetett versenyen szeptember 30-ig lehet szavazni.

2024. Július 19. 08:12, péntek | Helyi

Ingyenjogsi: még nagyon sok a kérdés

Térítésmentesen biztosítja az állam szeptembertől a végzős középiskolásoknak a „B” kategóriás jogosítvány megszerzését.