Városlista
2024. augusztus 12, hétfő - Klára

Hírek

2012. Május 28. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Revita TV

Le a kóklerekkel!

Le a kóklerekkel!

Le a minősítés és engedély nélküli gázszerelőkkel. Ez a Gáziparosok Országos Egyesületének legfőbb célkitűzése.

A szervezet átfogó stratégiát dolgozott ki arra, hogyan lehetne megelőzni a fekete munkát és az abból adódó baleseteket. Az országos egyesület csütörtökön Győrben tartotta 2012 - es közgyűlését, a tagok pedig az Audi Hungáriánál is látogatást tettek.

Nincs gáz, probléma viszont van. Túl sok a kókler, vagyis a minősítés és hivatalos engedély nélkül tevékenykedő gázszerelő. Ez is egy tipikus magyar jelenség, amivel a szakmai szervezeteknek foglalkozniuk kell. És foglalkoznak is, megpróbálják felhívni a lakosság figyelmét, hogy feketén dolgozó gázszerelőt soha ne engedjenek be otthonukba.

A gáziparosok már dolgoznak egy olyan átfogó stratégián, amely egyszer és mindenkorra megoldaná a kókler problémát. A tőlünk nyugatabbra fekvő európai országokban egyébként nem ismerik a veszélyes jelenséget, ott gázos szakember megfelelő papírok és számlaadás nélkül egyszerűen nem dolgozhat. Ezt pedig az átlag polgárok is tökéletesen tudják, talán ennek köszönhető, hogy például Ausztriában vagy Németországban jóval kevesebb gázszivárgás vagy más gázzal kapcsolatos tragédia történik, mint nálunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagyon nem mindegy, hogy bekerülsz-e a koleszba

A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést.

2024. Augusztus 11. 08:13, vasárnap | Helyi

Az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában köszöntötték a Párizsból hazatérő tornászokat

Augusztus 6-án kedden a repülőtérről egyenesen a győri Olimpiai Sportpark tornacsarnokába utaztak a Győri Atlétikai Club tornászai Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer.

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.