Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Július 18. 08:13, csütörtök | Helyi

Leállt Veszprémben az érsebészet, Győrbe hozzák a betegeket

Leállt Veszprémben az érsebészet, Győrbe hozzák a betegeket

Senkinek nem kötötte az orrára a veszprémi kórház, hogy leállt az érsebészet

A betegeket Győrbe kell vinni – állítja Kunetz Zsombor, a Magyar Orvosi Kamara főtitkára, aki szerint „a legnagyobb terhelés során” állt le a sebészet, amit nemcsak a hatóság, hanem a lakosság előtt sem vertek nagy dobra.

A szakember szerint „a jelek szerint a lakosság felé is megpróbálták elsunnyogni, hiszen annak ellenére, hogy a hatályos jogszabály” erre kötelezi őket, ilyen tájékoztatás nem olvasható jelenleg a kórház honlapján.

Posztját azzal zárta: „A Veszprémi Veszprém Csolnoky Ferenc Kórház, a megye irányító kórháza, a nyári szezonban a normál forgalmának a többszörösével néz szembe, ez viszont tervezhető, akárcsak a téli fűtési szezon, immár sokadszor még sem sikerült”. Szerinte kérdés, hogy a jelenlegi helyzet kialakulásához mennyiben járult hozzá a jelenleg zajló vezetőváltás az intézményben.

Kunetz posztja mellé csatolta az irányítóintézmény megbízott főigazgatójának, dr. Lang Zsuzsannának belső levelét. Ebben arról ír: „humánerőforrás hiányában” nem megoldott a fekvőbetegek ellátása július 8. és július 28. között.

A tehermentesítő kórházak a tervezhető műtéteket nem tudják átvállalni, mert ők is teljesen telítettek.

Azt írja, hogy a helyzetről értesítették „az érintett hatóságokat, a fenntartó OKFŐ-t, az Országos Mentőszolgálatot, valamint a városkórházakat”. Kunetz szerint viszont az NNGYK-hoz nem jutott el az infó, mivel a kiadott „kijelölések” között nincs erről tájékoztatás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 09:12, csütörtök | Helyi

Mi lesz a szép zöld füvemmel? A Győr-Szol ezt tanácsolja

Győrben kollégáink folyamatosan ápolják, gondozzák a közterületeket, viszont sajnos látni lehet olyan területeket, ahol a nap kiégette a füvet.

2024. Július 18. 07:09, csütörtök | Helyi

Munka a kánikulában: 55 fokos a beton a péri reptéren

Egy gép fogadásához nagyjából 10 perc szükséges – ennyit kell kibírni a több mint 50 fokos betonon, ami nem kevés.

2024. Július 17. 09:10, szerda | Helyi

Munka a kánikulában: mikor lehet letenni a bírói talárt?

A sorozatunkat ott folytatjuk, ahol a legtöbben nem szeretnek lenni, főleg nem a büntetőügyszak tárgyalásain: ez a bíróság.

2024. Július 17. 08:16, szerda | Helyi

Nyaralás „ON” a Vaskakasnál is

Bezárta 2023/24-es évadját a Vaskakas Bábszínház: olvasható a Facebook-bejegyzésükben. Kocsis Rozi igazgató elsőként a 17. Győrkőcfesztivált értékelte, ahol több, mint 11.000 karszalagot osztottak ki.