Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2011. Május 26. 07:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Lebuktak a fülesdi cigarettanepperek

Lebuktak a fülesdi cigarettanepperek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóság munkatársai akciót hajtottak végre a keleti határszakaszhoz közeli Fülesd településen. A rajtaütés során összesen 32 millió forintnyi értékű, zárjegy nélküli cigarettát, fegyve


A múlt hét közepén a járőrök ellenőriztek egy magyar honosságú, Nissan típusú személygépkocsit, ami korábban egy fülesdi ház udvaráról hajtott el. Az ellenőrzést követően a gépjárműből 1000 karton, adózás alól elvont cigaretta került elő. Az eljárást később kiterjesztették a magánházra is, amelynek az udvarán parkoló személygépkocsikból még 151 karton cigaretta került elő.

Mivel újabb információk merültek fel illegális cigaretta birtoklására és árusítására, a bűnügyi szolgálattal közösen újabb ellenőrzéseket és házkutatásokat hajtottak végre az érintett településen, cigarettakereső kutya alkalmazásával. Az egyik telken található garázs átvizsgálásakor a Tina nevű szolgálati kutya jelzése alapján találtak rá a rejtekhelyre. Az épületben kialakított és jól álcázott, fal mögötti rejtekhelyéről 18.500 doboz Jin Ling márkájú, illetve 13.985 doboz Chesterfield márkájú ukrán zárjeggyel ellátott cigaretta került elő. A polcokkal álcázott fal mögül így összesen 32.485 doboz adózás alól elvont cigaretta került elő.

A házkutatások során megtaláltak és lefoglaltak további 7 darab Mitsubishi L300 típusú tehergépjárművet, amelyeknek külső és belső részeit speciálisan a cigarettát tartalmazó ún. 'mesterkartonok' szállítására alakították át. Az egyik magánházból, közel 240 darab Winchester Magnum éles lőszer is előkerült.


A NAV Észak–alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága a 32.185 doboz, közel 32 millió forint értékű cigarettát és a szállításhoz használt gépjárműveket, lőszereket lefoglalta. A magyar állampolgárok ellen pedig jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított, továbbá visszaélés lőfegyverrel, vagy lőszerrel bűntett elkövetése miatt feljelentést tett a megyei rendőr-főkapitányság illetékes szerveihez tudatja közleményében a vámhivatal.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 05. 07:57, hétfő | Kék hírek

Sophos: tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

Az adathalászat volt a magyar vállalatok elleni zsarolóvírus-támadások leggyakoribb forrása 2023-ban; tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.