Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2010. Január 27. 06:32, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Lefegyverezi a jogszabály a vagyonőröket

Lefegyverezi a jogszabály a vagyonőröket

Sebezhetőek lehetnek a stratégiai épületek, mint például a Paksi Atomerőmű a Vagyonőrök Kamarája szerint. 2010 eleje óta ugyanis a fegyvertartási törvény nem teszi lehetővé azt, hogy vagyonőrök, biztonsági őrök és testőrök fegyver

Akinek lejár az engedélye, annak január eleje óta nem hosszabbíthatják meg a rendőrségen. Papíron ugyanis az most törvénytelen lenne.

„Ha most deklaráljuk azt, hogy a pénzintézetek fegyveres őrzés nélkül maradtak, akkor eztán gyakorlatilag nem szükséges fegyverrel sem támadni a pénzintézetekre, én azt hiszem nagyon nagy felelőtlenség most ez" - mondta Német Ferenc, a Vagyonvédelmi Kamara elnöke.

Nemcsak a bankok, de a Paksi Atomerőmű, vagy a honvédség épületei is fegyveres őrzés nélkül maradhatnak. Itt is biztonsági cégek őrködnek.

A Havaria Press úgy tudja, hogy az új törvényből egyszerűen kifelejtették a vagyonőröket és a testőröket. Az ügy hátteréről azonban nem beszélt a miniszter.

„Intézkedtem a szükséges törvénymódosítás ügyében is, várható, hogy ebben az ügyben a Parlament még a februári ülésen meghozza a szükséges döntést és ez a fegyvertartással kapcsolatos probléma rendeződni fog" - mondta Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.