Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2016. November 18. 10:25, péntek | Bulvár
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti

Legmodernebb divatkreációkban a kalocsai és matyó hímzések

Legmodernebb divatkreációkban a kalocsai és matyó hímzések

A kalocsai és matyó hímzések díszítették a legmodernebb divatkreációkat az Anni Pastor Divatszalon bemutatóján a Római Magyar Akadémián (RMA) csütörtök este,

amely egyben a magyar kézműves és gasztronómiai hagyományból is ízelítőt kínált az olasz közönségnek.

A kortárs divat és a magyar hagyományok találkozásáról szólt a Heritage Collection elnevezésű divatbemutató, amely Anni Pastor kollekcióját vonultatta fel az olasz szakmai közönség előtt. A kifutón látott különleges művészi munkák hagyományos magyar díszítőelemeket - hímzést és csipkét -, valamint kézzel készített antik kiegészítőket ötvöznek art-dizájn elemekkel.
A kreációk között voltak olyan darabok, melyek a szegedi SZEFO Zrt. fonalfeldolgozóval együttműködésben születettek. A cég megváltozott munkaképességűek foglalkoztat.

"A római magyar divatbemutató egyben az országimázs építését is szolgálta, hiszen az Anni Pastor Divatszalon, mint minden külföldi bemutatóján, most is teret adott a magyar kézműves hagyományok megismertetésének" - mondta el Barna Eszter, a divatház projektigazgatója az MTI-nek.
Az RMA-n bemutatkozott az 1777-es alapítású hollóházi porcelángyár, valamint Molnár Nelli nemesfémből alkotott csipkeékszerei és Kutassy Zoltán ötvösmester szintén a magyar tradíció ihlette alkotásai.
Az olasz vendégek kóstolót kaptak a magyar gasztronómiai és borászati termékekből is. Az országimázsnak szentelt estét a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. támogatta.
Pénteken a magyar termékek iránt érdeklődő olasz partnerekkel tartanak megbeszéléseket a római magyar nagykövetség együttműködésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.