Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2010. December 14. 07:17, kedd | Belföld
Forrás: Art-Fon Kft.

Légtisztító adomány az újszíves kisfiúnak

Légtisztító adomány az újszíves kisfiúnak

Mikulás napján, a Daikin McQuay Magyarország Kft. ügyvezetője adományként adott át egy légtisztító berendezést annak a hat éves szegedi kisfiúnak, aki hónapok óta várt szívátültetésre. Illés Mátét 264 napja műszív-kezeléssel tar

A műtét okozta trauma, illetve az utóterápia során annak érdekében folytatott kezelések, hogy a szervezet ne lökje ki az idegen szövetet, jelentősen meggyengítik az immunrendszert, ezért a beteg védtelenebbé válik a kórokozókkal szemben. Éppen ezért fontos, hogy Máté felépülésének időszakában a kisfiú saját otthonában is - a lehetőségekhez képest - steril körülmények legyenek. A baktérim és vírusszegény körülmények biztosításának egyik alapvetése pedig a levegő szűrése, amit az adományozott készülék három fázisban ún. fotokatalitikus eljárással valósít meg.

Az alkalmazott technológia lényege, egyrészt az, hogy az MC707 nagyfeszültségűvé teszi a rajta áthaladó részecskéket. Az így pozitív töltésűvé váló anyagokat egy elektrosztatikus porszűrő köti magához az elektromágnesesség elve alapján. Másrészt alkalmas arra is, hogy magába szívja és lebontsa a mikroszemcséket, polleneket, vírusokat, baktériumokat.

Az adományozó reméli, hogy mielőbb sor kerül a készülék bekapcsolására, mert ez azt jelentené, hogy Máté már otthon gyógyul.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 13:20, csütörtök | Belföld

Nyolcvan százalékkal emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma

Európai összehasonlításban is kiemelkedő mértékben, nyolcvan százalékkal emelkedett Magyarországon a bölcsődei férőhelyek száma az elmúlt években.

2022. December 08. 13:18, csütörtök | Belföld

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások - tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön a Facebookon.

2022. December 08. 13:14, csütörtök | Belföld

Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt

Idegen anyag, szövetdarab lehetséges jelenléte miatt kivonta a forgalomból a Genuss Plus Kids Mini Perecet a Rossmann Magyarország Kft.

2022. December 08. 13:09, csütörtök | Belföld

Brutális a novemberi inflációs adat!

Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest.