Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Április 03. 07:13, kedd | Külföld

Legyilkoltak egy keresztény családot húsvéthétfőn

Legyilkoltak egy keresztény családot húsvéthétfőn

Egy keresztény család négy tagját mészárolták le az utcán húsvéthétfőn a délnyugat-pakisztáni Kvettában, Beludzsisztán tartomány székvárosában. A helyi rendőrfőnök terrorcselekménynek minősítette a gyilkosságot.

A család riksán utazott rokonlátogatásra Kvetta többségében keresztények lakta negyedébe, amikor motorkerékpáron ülő fegyveresek feltartóztatták, és tüzet nyitottak rájuk. Egy nőt súlyos sérüléssel kórházba szállítottak, apja és három unokatestvére a helyszínen meghalt.

"Célzott támadásnak tűnik" – jelentette ki Moazzam Dzsah Anszari tartományi rendőrfőnök. "A vizsgálat első megállapításai szerint hitük miatt vették célba őket. Terrorcselekmény volt."

A mészárlás a legnagyobb keresztény ünnep, húsvét másnapján történt. Pakisztán 200 milliós, túlnyomó többségében szunnita muzulmán népességének 2 százaléka keresztény.

A vallási ünnepeken Pakisztánban gyakoriak a keresztények és síita muzulmánok elleni támadások. Az elkövetők a tálibokkal, az al-Kaida és az Iszlám Állam iszlamista terrorszervezetekkel állnak kapcsolatban.

Decemberben, egy héttel karácsony előtt, két öngyilkos merénylő hajtott végre robbantásos merényletet egy zsúfolásig megtelt keresztény templom ellen Pakisztán délnyugati részén. A merényletben legkevesebb tízen meghaltak, és legalább 56-an megsérültek. A támadás elkövetését az Iszlám Állam vállalta magára.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - vilagfigyelo.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.