Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Május 06. 07:25, vasárnap | Helyi sport
Forrás: eto.hu

Legyőzni a listavezetőt!

Legyőzni a listavezetőt!

Ma kora este, egészen pontosan 18 órakor kezdődik a bajnokság szuper rangadója.

A szezon kezdete óta első helyen álló Debrecen, és az ötödik forduló óta a második pozíciót elfoglaló Győri ETO FC játszik egymás ellen az ETO Parkban. Egy olyan mérkőzésen, amikor senkit nem fog érdekelni, hogy ki milyen mutatókkal érkezik, hogy ki milyen formában van, hogy ki birtokolja többet a labdát vagy hogy ki játszik bátrabb, támadóbb felfogásban. A mai meccsen sokkal jobban számít, mint előtte bármikor máskor, hogy ki tud a gólokat tekintve a másik fölé kerekedni. 

Hogy mi szól a Debrecen és mi az ETO mellett, arról sokan, sokat beszéltek a héten.

Ebben a bajnokságban a Győri ETO FC csapata szerepel a legjobban hazai pályán, hiszen a 13 mérkőzésből 12-t megnyert, és eközben 33 gólt rúgott ellenfelei hálójába. Ugyanakkor a Debrecen a legjobb idegenben, igaz, hogy öt döntetlenje van a 8 győzelem mellett, de mindössze 3 gólt kapott a 13 kirándulás alatt, ami remek védekezésről tanúskodik.

Kétségtelen, a debreceniek számára előny, hogy vesztett az ETO a legutóbbi fordulóban, így ha Győrben pontot, vagy pontokat tudnak szerezni, tulajdonképpen bajnoknak tekinthetők. Mindez azt jelenti, hogy ha kikapnak, még akkor is marad 2 pont előnyük. Ugyanakkor még nem fordult elő a szezonban egyszer sem, hogy 2 egymást követő mérkőzéséből a zöld-fehérek legalább egyet ne nyertek volna meg, így akár borítékolható is a győri győzelem.

A Debrecen csapatában van egy gólfelelős, Adamo Coulibaly, aki 17 találattal biztos, hogy a Loki legeredményesebb játékosa lesz, de talán nem csak a házi gólkirályi címet zsebeli be. Az ETO ereje éppen a sokszínűségben van, Trajkovic, Ahjupera, Dudás és Pátkai is rendkívül gólérzékeny ebben a szezonban, így sok játékosra figyelniük kell majd a vendégeknek - bár utóbbi játékára nem biztos, hogy sor kerül.

A tavasz során Pintér Attila többször is bizonyította, hogyan kell belenyúlni a mérkőzésbe, hogy döntő fordulattal bezsebelhető legyen a 3 pont, a Debrecen Kondás Elemérrel pedig azt bizonyította, hogy a rangadókra nagyon felszívja magukat. Oda-vissza verték a Videotont és a Kecskemétet, és ősszel legyőzték az ETO-t valamint a Honvéd együttesét is, vagyis a közvetlenül mögöttük lévő 4 csapat ellen még pontot sem veszítettek.

Mindkét csapat páratlan sorozatot tudhat magáénak, az egyik ilyen, hogy az ETO a páratlan számú fordulók valamennyi mérkőzését megnyerte. Csak a rend kedvéért: a 27. forduló következik. A Debrecen ugyanakkor ha hullámvölgybe is került, mindig megúszta a vereséget, és nem egyszer tudott a meccs hajrájában újítani, így még mindig veretlen a bajnokságban.

Mi Győrben pontosan tudjuk, hogy minden sorozat egyszer megszakad. Játékosaink a szurkolók segítségével képesek lehetnek arra, hogy megállítsák a Debrecent a nagy menetelésben, és újra nyílttá tegyék a bajnokságot. Az ETO a szezonban már többször bizonyította, hogy a vereségek után is talpra tud állni, adjuk meg ezt a lehetőséget, hogy a Loki is megpróbálja.

Most jött el az alkalom, hogy ha a tabella éllovasa még nem, de a Fortuna kegyeltje megváltozzon. Az elmúlt időszakban tapasztaltak azt mutatják, hogy amikor a tudás már kevésnek tűnt, és szükség volt kisebb, vagy nagyobb szerencsére, hogy az érvényesüljön, akkor az istenek nyakában piros-fehér sál lobogott. Ma kora este, ha még jobban harcolunk a győzelemért, mint eddig, titokban talán kicserélhetjük ezt a sálat zöld-fehére. Ha tetszeni fog nekik, talán rajtuk is marad. 

Címkék: győri eto fc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét