Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 11. 10:15, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Lejár a határidő: Győrben is várják még a gázártámogatási kérelmeket

Lejár a határidő: Győrben is várják még a gázártámogatási kérelmeket

Hamarosan lejár a gázártámogatási kérelmek benyújtási határideje. Amint arról híradónkban korábban már beszámoltunk, a kormány döntése értelmében a három vagy több kiskorú gyermeket nevelő családok - a minden lakossági fogyasztó

Április 30-ig hosszabbította meg a kormány a távhőfelhasználás szociális támogatását. Akik már tavaly is kaptak ilyen kedvezményt, azok számára a könnyítés automatikusan érvénybe lépett. A nagycsaládosoknak azonban kérniük kell a kedvezőbb elbírálást. A kedvezmény három gyermekig 200 köbméter évente és gyermekenként, a negyedik gyermektől pedig gyermekenként 300 köbméter. A lehetőségről a feltehetően jogosult családok tájékoztató levelet kaptak, ahogyan azt az államkincstár munkatársáról korábban megtudtuk, ők megyénkben körülbelül ötezren vannak.

A szükséges nyomtatványokat Győrben az államkincstár Hunyadi utcai igazgatóságára küldhetik el. A kérelemhez az utolsó gázszámlát is csatolni kell, a támogatás január 1-jétől visszamenőlegesen jár. A Magyar Államkincstár az árkedvezményre való jogosultságot a beérkezett dokumentumok alapján állapítja meg és erről határozatban értesíti az érintetteket március 31-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.