Városlista
2024. június 28, péntek - Levente, Irén

Hírek

2024. Június 08. 07:16, szombat | Helyi

Lejárt az igazolványa? Szavazás előtt, vasárnap is megújíthatja!

Lejárt az igazolványa? Szavazás előtt, vasárnap is megújíthatja!

Nyitva tart a legtöbb kormányablak az európai parlamenti és az önkormányzati választás hétvégéjén, június 8-án szombaton, valamint 9-én vasárnap.

Ezeken a napokon kizárólag személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre lesz lehetőség. Azt kérik: a választás előtt mindenki ellenőrizze okmányai érvényességét!

Azért lesz rendkívüli hétvégi nyitvatartás, hogy minél többen élhessenek szavazati jogukkal, így azok se maradjanak ki a voksolásból, akik csak az utolsó pillanatban, akár a szavazás napján eszmélnek rá, hogy kulcsfontosságú okmányaik lejártak vagy elvesztek.

A kormányablakok – néhány kivétellel – országszerte június 8-án, szombaton 8 és 16, a választás napján, vasárnap pedig 7 és 19 óra között tartanak nyitva – közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal.

A szavazáshoz a lakcímigazolvány mellett érvényes személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártya formátumú jogosítvány szükséges. A szavazóbiztosok az azonosításhoz elfogadják a lakcímet tartalmazó (régi) személyi igazolványt is. Ha a voksolás hétvégéjén valakinek semmilyen érvényes személyazonosító igazolványa sincs, a kormányablakban ideiglenes személyi igazolványt állítanak ki, amivel lehetséges a szavazás.

Ugyanakkor új lakcímet csak június 7-én pénteken 10 óráig lehet bejelenteni, ezt követően hétfőig csak az elveszett lakcímkártya pótlására van lehetőség, a lakcímváltozás bejelentésére nincs. Azt aki a megadott időpontig bejelenti a lakcímét, már az új lakóhelyén veszi nyilvántartásba a Nemzeti Választási Iroda, így ott tud majd szavazni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 28. 09:15, péntek | Helyi

Idén sem lesz korosztályos világverseny győri kajakos vagy kenus nélkül!

Szolnokon rendezték az ifjúsági és az U23-as korosztály számára a második válogató versenyt és ha kellett egyes versenyszámokban a szétlövést

2024. Június 28. 08:16, péntek | Helyi

Sikeres a duális képzés a győri Ceresnél

Valós, ipari körülmények között tanulhatnak és dolgozhatnak is diákok és hallgatók a győri Ceres Zrt.-nél.

2024. Június 28. 07:13, péntek | Helyi

Oktatói Szolgálati Emlékérem díjat vehetett át a Bercsényi igazgatója

A Győri SZC Bercsényi Miklós Technikum igazgatója nyugdíjba vonulása közeledtével nívós díjat vehetett át.

2024. Június 27. 09:14, csütörtök | Helyi

Jakabos olimpiája tényleg egy hajszálon múlott, sajnos

A győri úszók közül ott lesz a Párizsi olimpián Sebestyén Dalma és Szabó Szebasztián, Jakabos Zsuzsannát egy tized választotta el 200 pillangón a szint megúszásától.