Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. December 21. 14:41, kedd | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Lelkesen várják a postát a kanadaiak

Lelkesen várják a postát a kanadaiak

Kanadában még az internet széleskörű elterjedtsége sem veti vissza a postai üdvözlőlapküldés szokását. Egy friss felmérés szerint tízből nyolc kanadai várja lelkesen a postást az ünnepek alatt, remélve, hogy karácsonyi képeslapot ho

Karácsonykor még mindig előnyben van a posta

Friss kanadai felmérés eredményei szerint a virtuális levelezés minden előnye ellenére sem tudja visszaadni az e-mail azt az örömöt, mit a postaládában talált kézzel írott ünnepi üdvözlet jelent karácsonykor a kanadaiak számára. A Kanadai Posta megbízásából készült felmérés szerint ugyanis tízből nyolcan örülnének, ha rokonaiktól, ismerőseiktől érkező karácsonyi üdvözletet hozna a postás. Ez az arány ráadásul növekedés a 2008-ban mért adatokhoz képest, amikor is tízből heten válaszolták azt, hogy szeretnek üdvözlő lapot kapni karácsonykor.

A válaszok szerint a kanadaiak átlagosan 15 karácsonyi üdvözletet adnak postára. A megkérdezettek közel negyede azonban több mint 21 lapot küld szeretteinek az ünnepekkor. Az összes válaszadó 60 százaléka állította, hogy az interneten keresztül egyáltalán nem küld karácsonyi jókívánságokat, azok viszont, akik küldenek, átlagosan csak öt személynek címzik meg a virtuális lapokat.

A két nem közül a nők inkább küldenek bélyeggel ellátott, mint virtuális üdvözletet. Az eredmények szerint a nők 75, a férfiak 62 százaléka választja a hagyományos formát az online karácsonyi üdvözletek helyett. Érdekesség, hogy a postaszolgálat ünnepi preferálásában regionális különbségek is kimutathatók. Az atlanti partvidéken élőknek például 92 százaléka örülne a postán érkezett üdvözleteknek, Brit Kolumbia tartományban a megkérdezettek 83 százaléka, míg Ontario tartományban 77, Quebec régióban 79 százalék fogadna szívesen hagyományos karácsonyi lapot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.