Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2010. December 08. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Leminősítették Magyarországot

Leminősítették Magyarországot

Leminősítette Magyarország adósbesorolását a Moody's. A várt egy fokozat helyett kettővel rontották a minősítést, ráadásul az új besorolás is további leminősítést valószínűsítő negatív lett.

Indoklásuk szerint emelkedtek a közép- és hosszútávú költségvetési kilátásokkal kapcsolatos aggodalmak, illetve nőtt az ország külső sérülékenységének veszélye is. Szerintük a kormány átmeneti bevételnövelő intézkedésekre alapoz, miközben a költségvetés strukturális deficitje tovább romlik, a nyugdíjpénztári átalakítás pedig rontja a hosszú távú költségvetési egyensúlyt.

Magyarország minősítése ezzel Bulgáriával és Romániával került egy sorba a Moody's-nál, egy újabb leminősítése pedig már a spekulatív kategóriát jelentené. A másik két nagy hitelminősítő közül a Standard & Poor's-nál kizárólag Magyarország van hasonlóan rossz kategóriában, a Fitch pedig Litvániával és Oroszországgal sorol egy szintre - de ez a minősítés eggyel jobb a másik két besorolásnál.

A hírre gyengült a forint: az euróval 279, a svájci frankkal 214 forint felett kereskednek. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 11:02, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül

2024. Július 28. 11:01, vasárnap | Belföld

Tusványos - Orbán Viktor: ha Európa nem tér észhez, magára marad ebben a háborúban

Megkezdődött egy békepárti \"erjedés\" és ha Európa nem hagy fel háborúpárti álláspontjával, magára marad ebben a háborúban

2024. Július 28. 10:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 30. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

KSH: a benzin 6, a dízel 1 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 610 forint volt, ami 6 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértékénél.