Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2019. Június 25. 09:32, kedd | Bulvár

Lemond vezetői tagságáról Szikora János

Lemond vezetői tagságáról Szikora János

A rendező szerint az érdekképviseletek újraegyesítésének eszméjét kellene legsürgősebben újragondolni.

Szikora János közleménye:

"Ezúton szeretném tudatni a Magyar Színházi Társaság (MSZT) Vezetőségével, hogy a Vezetőségi Tagságomról lemondok, a Vidéki Színházak képviseletének jogát és feladatát ezennel átadom.

Köszönöm mindazok bizalmát, akik alig egy hónapja jelölésem mellett szavaztak és sajnálom, hogy csalódást okoztam Nekik. Szeretném azonban őket és másokat attól a kiábrándultságtól megkímélni, hogy olyan országos jelentőségű kérdésekben, mint a TÖBBLETTÁMOGATÁS és a POSZT nem az ügyek súlyához méltó komolysággal és intenzitással képviselem a Vidéki Színházakat.

Elejét véve minden paranoiás találgatásnak, szeretném hangsúlyozni, hogy döntésemet minden egyéb érdektől és külső befolyásolástól mentesen hoztam, és ez a személyes elhatározás semmilyen tekintetben nem érinti a Vörösmarty Színháznak a MSZT-ban betöltött tagságát. Ezzel kapcsolatban kinyilvánítom, hogy a Vörösmarty Színház mindaddig él a két érdekképviseleti szervben betöltött tagsági jogával, ameddig nem alakul meg Magyarországon újra az egyetlen, a színházi szakmát egységesen képviselő szakmai szervezet.

Vezetői tagságomról való lemondásommal egyúttal szeretném felhívni a két szervezet vezetőségének figyelmét, hogy a két érdekképviseleti szerv összeolvadásának vagy újraegyesítésének halogatása csak néhány, saját funkciójához görcsösen ragaszkodó személy érdekében állhat. Színházművészetünk jövője szempontjából a TÖBBLETTÁMOGATÁS és a POSZT aktuális kérdései mellett, vagy még inkább ezek előtt az ÉRDEKKÉPVISELETEK ÚJRAEGYESÍTÉSÉNEK eszméjét kellene legsürgősebben újragondolni.

Budaörs, 2019. június 20.

Szikora János"

Forrás: szinhaz.org

Fotó: Szigetváry Zsolt, MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 13. 09:21, kedd | Bulvár

Kutatás: Mérgező lehet a távol keletről rendelt ruha

A Shein nevű ultra fast fashion cég által értékesített gyerektermékekben rendkívül magas a mérgező anyagok mennyisége - állítja egy szöuli kormány által megrendelt vizsgálat.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Bulvár

Jobban van az üzbég bokszedző, akinek ünneplés közben állt le a szíve

Olimpiai bajnok tanítványa szerint már jobban van Tulkin Kilicsev, az üzbég ökölvívók szövetségi kapitánya, akinek ünneplés közben állt le a szíve a párizsi ötkarikás játékokon és újra kellett éleszteni.

2024. Augusztus 13. 07:57, kedd | Bulvár

Telefonlopás miatt menekülő férfit gázolt el a ceglédi vonat Budapesten

Telefonlopás miatt menekülő férfit gázolt halálra a Ceglédre tartó vonat hétfőn Budapesten.