Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Június 25. 09:32, kedd | Bulvár

Lemond vezetői tagságáról Szikora János

Lemond vezetői tagságáról Szikora János

A rendező szerint az érdekképviseletek újraegyesítésének eszméjét kellene legsürgősebben újragondolni.

Szikora János közleménye:

"Ezúton szeretném tudatni a Magyar Színházi Társaság (MSZT) Vezetőségével, hogy a Vezetőségi Tagságomról lemondok, a Vidéki Színházak képviseletének jogát és feladatát ezennel átadom.

Köszönöm mindazok bizalmát, akik alig egy hónapja jelölésem mellett szavaztak és sajnálom, hogy csalódást okoztam Nekik. Szeretném azonban őket és másokat attól a kiábrándultságtól megkímélni, hogy olyan országos jelentőségű kérdésekben, mint a TÖBBLETTÁMOGATÁS és a POSZT nem az ügyek súlyához méltó komolysággal és intenzitással képviselem a Vidéki Színházakat.

Elejét véve minden paranoiás találgatásnak, szeretném hangsúlyozni, hogy döntésemet minden egyéb érdektől és külső befolyásolástól mentesen hoztam, és ez a személyes elhatározás semmilyen tekintetben nem érinti a Vörösmarty Színháznak a MSZT-ban betöltött tagságát. Ezzel kapcsolatban kinyilvánítom, hogy a Vörösmarty Színház mindaddig él a két érdekképviseleti szervben betöltött tagsági jogával, ameddig nem alakul meg Magyarországon újra az egyetlen, a színházi szakmát egységesen képviselő szakmai szervezet.

Vezetői tagságomról való lemondásommal egyúttal szeretném felhívni a két szervezet vezetőségének figyelmét, hogy a két érdekképviseleti szerv összeolvadásának vagy újraegyesítésének halogatása csak néhány, saját funkciójához görcsösen ragaszkodó személy érdekében állhat. Színházművészetünk jövője szempontjából a TÖBBLETTÁMOGATÁS és a POSZT aktuális kérdései mellett, vagy még inkább ezek előtt az ÉRDEKKÉPVISELETEK ÚJRAEGYESÍTÉSÉNEK eszméjét kellene legsürgősebben újragondolni.

Budaörs, 2019. június 20.

Szikora János"

Forrás: szinhaz.org

Fotó: Szigetváry Zsolt, MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.