Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. November 14. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Lemondott a vesztes csapat edzője az Újpest-Honvéd találkozó után

Lemondott a vesztes csapat edzője az Újpest-Honvéd találkozó után

A Szusza Ferenc Stadionban nagy múltú fővárosi derbit rendeztek: az Újpest fogadta a Honvédot. A mérkőzés után a Honvéd trénere bejelentette: elhagyja a klubot.

Mindkét csapat hármas sorozattal a háta mögött érkezett a meccsre: a lilák ennyi bajnokit buktak zsinórban, a vendégek pedig ennyi találkozót vívtak meg veretlenül. A két vezetőedző egyaránt remekül megszervezte csapata védekezését, így nem sok helyzetet hozott az első félóra.

A pályán mezőnymunka folyt, és jobbára az újpestiek akarata érvényesült, igaz, azért Danilo és Rouani megmozdulásaiban is benne volt a veszély. A félidő hajrájára fordulva aztán egy öngóllal némileg váratlanul megszerezte a vezetést a hazai csapat. Simon beadása után a labda három védőn is megpattanva végül Hajdú lábáról került a gólvonal mögé. Az első félidő utolsó percében aztán Böőr Zoltán növelte tovább a hazai előnyt, miután Simon újabb jó beadását vágta a léc alá.

A második félidőben sem állt le az Újpest, és hamarosan sikerült végleg eldönteni a 3 pont sorsát, amikor Danilo kezezése után büntetőhöz jutott Mészöly Géza csapata. A tizenegyest Rajczi Péter váltotta gólra, és a lila-fehérek a háromgólos előny birtokában sem álltak le. Újabb hazai gól azonban már nem született, a vendégeknek viszont legalább a szépítés összejött: 10 perccel a vége előtt a néhány pillanattal korábban beküldött Bajner Bálint állította be a 3-1-es végeredményt.

Az újpesti győzelemmel mindkét csapatnak megszakadt a bevezetőben említett sorozata, és nem is lehet kérdés, hogy ennek a IV. kerületben örülnek jobban. Massimo Morales, a kispestiek vezetőedzője bejelentette távozását a klubtól.

nb1.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.