Városlista
2024. szeptember 2, hétfő - Rebeka

Hírek

2024. Szeptember 02. 09:12, hétfő | Helyi

Lerövidült a távolság Lázi és Győrasszonyfa között

Lerövidült a távolság Lázi és Győrasszonyfa között

Elkészült a murvás összekötő út Lázi és Győrasszonyfa között, ezzel a két település közötti távolság majdnem ötödére csökkent.

Lázi és Győrasszonyfa a pannonhalmi térség két egymással szomszédos települése, de mezőgazdasági területek választják el őket és például autóval eddig 12 kilométert kellett megtenni, hogy egyikből a másikba jussunk. A két település összefogásának és egy vidékfejlesztési pályázatnak köszönhetően most az eddigi 2-3 méter széles földút 5 méter szélességében murva burkolatot kapott – tájékoztatta a lakosságot Facebook oldalán Németh Zoltán vármegyei elnök.

Ezzel a 12 kilométer 2,5 km-re csökkent Lázi és Győrasszonyfa között, mivel a göröngyös földutat felváltó új összekötő járható nemcsak biciklivel és gyalog, de autóval és mezőgazdasági gépekkel is. Az utat 60-as sebességre tervezték és azzal a megfontolással alakították ki, hogy később aszfaltozható lehet, hogy a buszok is közlekedhessenek majd rajta. Ez azért is lenne fontos, mert ma Győrasszonyfára jóval több buszjárat érkezik.

Az utasoknak viszont Németh Zoltán szerint már az is könnyebbség, hogy eddig megszokott. Láziba tartó hosszú út lerövidült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 02. 08:12, hétfő | Helyi

Szamárköhögés a gyanú? Tesztelhetjük magunkat Győrben, de nem ingyen

Térítéses PCR vizsgálati lehetőséget kínál a Petz-kórház a szamárköhögés kórokozójának kimutatására.

2024. Szeptember 02. 07:11, hétfő | Helyi

Nagy felújítás kezdődött a Köztelek utcában

A Köztelek utcában útburkolati felújítással egybekötött közmű-felújítás kezdődött, félpályás, időszakonként akár teljes útzárra kell készülniük.

2024. Szeptember 01. 09:14, vasárnap | Helyi

2025 januárjában emelkednek a pedagógus bérek

2025-ben jelentősen növekednek a pedagógus bérek. A béremelés után a tanárok fizetése jövőre eléri majd a diplomás átlagbér 80 százalékát – közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2024. Szeptember 01. 08:11, vasárnap | Helyi

Megvan a könyvszalon dátuma!

A Győri Könyvszalon ismét szélesre tárja kapuit november 15-17. között, immár 23. alkalommal.