Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Április 10. 09:53, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Lesz vicsorítás vasárnap!

Lesz vicsorítás vasárnap!

Malter Röhl rallyversenyzőt kérdezem a április 12-13-i MIDEX Cered Rallysprint előtt.

Kivel és milyen autóval fogsz indulni? Mit lehet tudni az autóról?

- Sziasztok! Az idei felállásunk semmit nem változott a tavalyi és az elmúlt évekhez képest: Malter Röhl - Kovács Tibi - Fostika . Tudod, ami már bevált azon nem szabad változtatni. A kocsi az is pont ugyanaz, ami volt ezen a pályán 2012-ben, ugyanaz a motor, ugyanaz a vált- minden. Bár szó se róla ezeken szívesen változtattam volna, csak hát hiányzik egy, két, nulla a költségvetésünkből. Ahogy elnéztem a kiírást, a kategóriákat így ezzel a technikával túl sok esélyünk nem lesz a dobogóra, viszont ettől függetlenül nyílván nem az esélytelenek nyugalmával fogunk érkezni Ceredre, hanem lesz vicsorítás vasárnap.

Milyen emlékeid vannak ezekről a gyorsokról?

- Sok emlékem nincs ugyan erről a helyszínről, mivel egy kezemen megtudom számolni, hogy hányszor mentem rajta végig. Bár ennek ellenére egy iszonyat jó pálya, nem hiszem, hogy túlzok ha azt mondom hogy vb. szintű pálya. Kétszer sikerült mind idáig teljesíteni egyik, és a másik irányba is ezt a szakaszt és nagyon élveztük, minden egyes métere szinte kihívás. Szó se róla, az eredmény tekintetében jó lenne egy kicsivel, több pályaismerettel és ottani rutinnal rendelkezni, de majd vasárnap gyarapítjuk.

Idén ez az első hegyi versenyed. Miként is készülsz rá?

- Hogy miként készülök rá? Úgy nagyjából sehogy. Egész héten dolgozok, tegnap este a kocsit csináltuk egy kicsit. Idén még gyorsan nem is mentem vele. Talán majd egy, két belső felvételt megnézek innen, onnan, meg a mi két évvel ezelőtti felvételeinket és azt gondolom, hogy itt ebben ki is merítettem a felkészülés fogalmát. Nem mondom, nem lenne rossz, valahol kicsit tréningezni, de se idő se lehetőség.

Négy 12 kilométeres gyors vár rátok. Cered - Zagyvaróna, Zagyvaróna - Cered szakaszok lesznek kétszer-kétszer teljesítve. Mennyire nehéz ilyenkor a gumiválasztás?

A gumiválasztás?? Hát nem is tudom, pénteken érkezik a gumi mérnököm Franciaországból aki már két hete tanulmányozza onnan a várható időjárási viszonyokat Nógrád megyében, és majd nyílván az Ő tanácsaira támaszkodok.

A viccet félre téve valóban nem lesz nehéz, ugyanis van négy db gumim és kész!

Túl sok gondolkodni való ezzel kapcsolatban nincs, hogy melyiket hová tegyem, mennyi nyomás legyen benne stb. Ha esik, ha süt, ha fúj akkor is csak az van.

Nem mondom, nem bánnám, hogy ha azon kellene tanakodnunk, hogy milyen keménységű gumit tegyünk fel reggel majd utána napközben, de nekünk ezen nem kell gondolkoznunk. Lesz ott majd bőven olyan, aki törheti a fejét ilyenen.

Köszönjük a Támogatók segítségét!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.