Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2022. Október 20. 15:50, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Letartóztatásban egy házastársát és gyermekeit megölni szándékozó enyingi férfi

Letartóztatásban egy házastársát és gyermekeit megölni szándékozó enyingi férfi

A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és további bűncselekmények miatt indítványozta, a Székesfehérvári Járásbíróság pedig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki az alapos gyanú szerint október 13-án házastársát és két gyermekét akarta megölni Enyingen.

A főügyészség csütörtöki közleménye szerint a letartóztatásra azért volt szükség, mert tartani lehet a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint az elkezdett bűncselekmény befejezésétől. Hozzátették, hogy a döntés fellebbezés miatt nem végleges.

A nyomozás adatai szerint a férfi otthonukban, szóváltást követően a házastársát megöléssel fenyegette, majd a hanyatt fekvő nőre ült, két kézzel a nyakát szorítva, később egy telefon töltőzsinórjával fojtogatta. A sértett aktív védekezése miatt a férfi még indulatosabbá vált és a két gyermekük megölését helyezte kilátásba, akiktől három mobiltelefont is elvett.

A gyermekek észlelték a történteket, és a házból elmenekültek, azonban a férfi a konyhából magához vett egy 20-25 centiméter pengehosszúságú konyhakést és utánuk indult, a nőt pedig bezárta a házba.

A feleség a lakásban talált egy segélyhívásra használható telefont és segítséget kért. A rendőrök a bejelentésre a férfit az ingatlan előtt elfogták, aki még a rendőrök előtt is a hozzátartozói megölésével fenyegetőzött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.

2024. Március 02. 06:00, szombat | Belföld

Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére

Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten, újságírók előtt.

2024. Március 01. 15:26, péntek | Belföld

Meteorológia: megdőlt a melegrekord a fővárosban csütörtökön

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord is csütörtökön - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.