Városlista
2022. január 17, hétfő - Antal

Hírek

2022. Január 13. 13:14, csütörtök | Helyi

Letartóztatták Mikó Istvánt, aki benne lehetett a Borkai-ügyben

Letartóztatták Mikó Istvánt, aki benne lehetett a Borkai-ügyben

December 18-án letartóztatták Mikó Istvánt – erről ír a 24.hu

A portál a Központi Nyomozó Főügyészségre hivatkozva azt írja Mikó István vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt zajló nyomozásban gyanúsított, három másik személlyel együtt.

Mikó István neve már többször is felbukkant a közéletben. Először 2016-ban a Városligetben, amikor erőemberek vették át a hatalmat, de a győri polgármester, Borkai Zsolt botrányánál is előkerült a neve. A 444.hu azt írja, Mikó István a megjelent hírek szerint a tavaly letartóztatott Tóth Csaba partnereként elvette a Borkai Zsolték adriai útján készült felvételeket attól az M. Richárdtól, akihez azok elkerültek még jóval azelőtt, hogy 2019-ben a Borkai-botrány kirobbant volna.

Mikó István neve legutóbb 2021 áprilisában került nyilvánosság elé, amikor a Dunaferr-gyár területéhez riasztották a rendőrséget, miután nagyjából ötvenen be akartak jutni a Dunai Vasmű területére.

A 24.hu azt írja, arról nincs információ, hogy Mikót milyen üggyel összefüggésben tartóztatták le, mert az eljárás érdekeire hivatkozva a nyomozóhatóság nem adott tájékoztatást a részletekről

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 16. 11:58, vasárnap | Helyi

Denis Ventura a Gyirmót FC új játékosa

A volt szlovák utánpótlás válogatott középpályás a román élvonalbeli Academica Clincentől érkezik Gyirmótra, miután szerződést bontott romániai klubjával.

2022. Január 15. 16:28, szombat | Helyi

Vendégszerepelt Vuk Tatabányán

A héten a Vaskakas Bábszínház Vuk című előadása vendégszerepelt Tatabányán, a Jászai Mari Színházban. A 8 előadás során közel 3000 kisgyerek tekintette meg a produkciót.

2022. Január 15. 16:20, szombat | Helyi

Ötméteres Szent Korona magasodik Pannonhalma Fő terén

Pannonhalmára érkezett a Szent Korona ötméteres másolata. Elekes Gyula erdélyi zománcművész készítette az egyedülálló alkotást, amelyet az ereklye hazaérkezésének 44. évfordulójára állítottak fel a kisváros főterén.

2022. Január 15. 16:13, szombat | Helyi

Célszerű már most nyilatkozni az szja-kedvezményekről

Célszerű mielőbb nyilatkozni az szja-kedvezményekről – hívja fel a figyelmet a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága.