Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2020. Február 11. 15:04, kedd | Belföld

Letépte a viharos szél az orosházi vásárcsarnok tetejét

Letépte a viharos szél az orosházi vásárcsarnok tetejét

Ismét letépte az orosházi vásárcsarnok csaknem teljes tetőszerkezetét a kedd hajnali viharos szél, a káreset során személyi sérülés nem történt - tájékoztatott kedden kora délután Dávid Zoltán, a város polgármestere.

Dávid Zoltán elmondta, a csarnokot átmenetileg lezárták, az eladóknak ki kell költözniük, de dolgoznak a mihamarabbi helyreállításon. Az utóbbi években ez a harmadik eset, hogy az erős szél megbontja a csarnok tetejét.

A polgámester hangsúlyozta, megvizsgálják a garanciális javítás lehetőségét is. Egy ideje tervezik, hogy felújítják a csarnokot, keresték rá a pályázati lehetőségeket,
ez az esemény most megsürgeti a megoldás megtalálását

A helyi Oroscafe hírportál beszámolója szerint a szélvihar a vásárcsarnok tetejének egyes darabjait a szomszédos bérházhoz vágta, légkondicionálókat szakított le, ablakokat tört be. Békés megyében a katasztrófavédelmet 57 káreseményhez riasztották, többségében kidőlt fák, letört faágak, leszakadt vezetékek okoztak problémát.

Forrás: origo.hu

Képek: OrosCafé Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba