Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Június 09. 17:00, szombat | PR
Forrás: SPEEDFIT - Fitnesz és Szolárium Stúdió

Életmód váltással a túlsúly ellen

Életmód váltással a túlsúly ellen

Ha lenne Ferrarija tankolna bele fűtőolajat? Jó a kérdés. Természetesen a mi emberi anyagcserénk is csak a megfelelő mikroelemek segítségével tud jó teljesítményt nyújtani.

Sajnálatos módon egyre komolyabb problémákat okozó – mind egyéni, mind társadalmi szinten – betegséggel kell szembenéznünk, ami nem más mint az elhízás.

Egyre többen dolgoznak irodákban ezzel párhuzamossan a kevés szabadidőnk egyre kisebb részét fordítjuk mozgásra. Táplálékunk ugyanakkor nyomelemekben, vitaminokban egyre szegényebb, és ennek pótlására sajnos nem teljesen megfelelőek a szintén mesterséges, ilyen-olyan vitaminkészítmények. Ellenben csordultig vannak az élelmiszerek mesterséges színezőkkel, adalékokkal, állományjavítókkal, tartósítószerekkel, melyekkel a hatását nem ismerjük pontosan. A sort sokáig folytathatnánk, de mi lehet a megoldás? Teljes életmódváltás.

Első lépésként a szénhidrát – főként az egyszerűek – és a zsírfogyasztás erőteljes visszafogását érdemes megfontolni. A cukor és a zsír kész vitaminrablókként működnek, továbbá úgynevezett üres kalóriákban bővelkednek! Tehát csökkentsük a péksüteményeket, édességeket, gyorséttermi élelmiszerként árult étkeket. A teljes aszkézis nem célravezető, mert az emberek 99%-a úgyis csak rövid ideig képes tartani – illetve nem is egészséges – viszont a mértékletességgel és ismereteink bővítésével rengeteget tehetünk az egészségünkért.

A nyár beköszöntével bőven válogathatunk, lehetőleg hazai zöldség-gyümölcs kínálatból. Ezeket össze sem lehet hasonlítani az imént említett élelmiszer féleségekkel. Ha már szénhidrátot eszünk, lehetőleg teljes kiörlésű lisztből készült termékeket részesítsük előnyben, megfelelő emésztésünkért is sokat tehetünk ezáltal, valamint jelentősen mérsékelhetjük a cukorbetegség, a szív és érrendszeri problémák előfordulását. Ezek ugyanis erősen életmód függők.

Az egészséges táplálkozás önmagában nem elegendő, ma már tudjuk, hogy megfelelő fizikai aktivitásra is szükség van, ezt akár megteheti kiválóan felszerelt stúdiónkban is!

Várjuk sok szerettel!

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!

SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
+36 96/528-448

http://www.speed-fit.hu

Írta: Borbély Éva
Fotó: Varga Nóra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.