Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 19. 10:11, csütörtök | Helyi

Létra a medencébe - Hogyan válasszunk?

Létra a medencébe - Hogyan válasszunk?

Néhány terméket azután is be kell szereznünk, amikor már megvan álmaink medencéje.

A medence létra egy ilyen dolog, mivel azt a medence tulajdonságaihoz mérten tudjuk kiválasztani, a biztonságos fürdőzéshez pedig mindenképpen szükséges. Nézzük, milyen létrák vannak, és hogy mit kell figyelembe venni a választás során!

Miért kell létra a medencébe?

Létra azért szükséges a medencébe, mert annak segítségével tudunk biztonságosan ki- és bemászkálni a medencébe. Ezek utólag rögzíthető elemek, emiatt is tisztában kell lenni a medence tulajdonságaival, hogy a legmegfelelőbb létrát tudjuk megvásárolni. A medence létra épp olyan fontos biztonsági szempontból, mint a medence szűrő a higiéniai okok miatt.

Létra típusok

A létrák három típusát különböztetjük meg: az INTEX biztonsági létrái levehető lépcsősorral rendelkeznek, igazán stabil termékek kialakításuknak köszönhetően. A kis- és nagyívű létráknak különböző számú fokai vannak, a kétrészes létrák jellemzője pedig az, hogy a kapaszkodók és a lépcsőfokok elválnak egymástól. Egytől egyig rozsdamentes acélból készülnek, a lépcsőfokok pedig gumifelülettel vannak ellátva, így nem kell a csúszásveszélytől sem tartani. Az alkatrészek külön rendelhetők meg, súlyuk változó, de mindenképpen masszív, stabil létrákról van szó.

Hogyan válasszunk?

A létra kiválasztásánál elsődleges szempont az, hogy mekkora medencével rendelkezünk. Természetesen minél mélyebb a medence, annál több lépcsőfokkal bíró létrát kell vásárolni.

Kisívű létrák az alacsonyabb medencékhez valók, míg a nagyívű, akár kétrészes társai a nagyobbakhoz használatosak.

Lényeges szempont lehet még a terhelhetőség: a termékek leírásánál mindig szerepel, hogy milyen súllyal terhelhetők maximálisan. A fokok szélessége és távolsága is eltérő lehet, az egyéni igények itt is szerepet játszhatnak. Nem elhanyagolható az sem, hogy mennyiben nehéz a létrát hozzáilleszteni a medencéhez: az INTEX biztonsági létrák esetében egyszerű dolgunk van, de a többi létra már szakember segítségét is igényelheti, hiszen betonozás is szükséges a használathoz.

Nemrég vettél létrát a medencéhez, de a kialakult járvány bizonytalanná tesz? A medenceorias.hu tökéletesen átérzi vásárlói helyzetét, így a március 15-i bejelentésüknek megfelelően minden vásárlójuknak május 31-ig tartó indoklás nélküli elállási jogot adtak, ráadásul 2 héttel visszamenőleg is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.