Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Február 15. 13:33, csütörtök | Belföld

Létrehozták a Máté Péter-díjat

Létrehozták a Máté Péter-díjat

A Máté Péter-díjat minden évben három könnyűzenei és dzsesszművész kaphatja meg. Birtokosai jogosultak lesznek arra, hogy érdemes vagy kiváló művész elismerésre terjesszék fel őket.

Bővült az állami művészeti középdíjak sora: az emberi erőforrások minisztere Máté Péter-díjat alapított a könnyűzenei és dzsesszművészek elismerésére. A kitüntetést
először a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából adják át.
„Zenei díjakban nagyon kevés könnyűzenei előadó részesülhetett eddig, úgy éreztük, ebben aránytalanság van. A Máté Péter-díj birtokosai a miniszteri rendelet alapján jogosultak arra, hogy érdemes vagy kiváló művész elismerésre terjesszék fel őket. Minden évben három személy kaphatja a díjat” - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár azt mondta, hogy az 1984-ben 37 évesen elhunyt Máté Péter pályája és rövid alkotói időszaka gazdag, termékeny és szerteágazó, hiszen nemcsak kiváló előadóművész, zeneszerző és szövegíró volt, hanem hangszerelőként is nagyot alkotott.
A Máté Péter-díj emlékéremmel, oklevéllel és pénzjutalommal jár.

Forrás: origo.hu

Kép: Wikipédia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.