Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Április 24. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: One On One Kommunikáció

A közösségnek fontos belső terek újulhatnak meg egy országos pályázat keretében

A közösségnek fontos belső terek újulhatnak meg egy országos pályázat keretében

Több mint 21 ezer négyzetméternyi falfelület újult meg az elmúlt években

Iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok és privát közösségek is jelentkezhetnek mától a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei, országos pályázatára, melyen 800 négyzetméter beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket, és a teljes önkéntes munka koordinálását lehet megnyerni. „Egyesületünk immáron hatodik éve járul hozzá a szürke falak eltüntetéséhez. Idén először kizárólag beltéri pályázatokat várunk és hosszabb idő áll rendelkezésre a pályázatok feltöltésére, így még több jelentkezőre számítunk” – emelte ki Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője.

Az Egyesület által meghirdetett pályázat célja, hogy segítse az elhanyagolt közösségi terek megújulását. A Let’s Colour Településszépítő pályázat a legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés: csak tavaly, 33 pályázat érkezett az ország minden szegletéből, a festések során pedig 650 liter festék felhasználásával, összesen 1350 négyzetméternyi fal újult meg hazánkban. Az elmúlt évek során a szervezet több mint 21 ezer négyzetméternyi szürke falfelültet tüntetett el 1800 önkéntes segítségével.

Összefogás egy jó cél érdekében
Pályázatunk hihetetlen mértékben képes megmozgatni a helyi közösségeket. Jó látni azt Magyarországon, hogy ilyen sokan képesek összefogni egy jó cél, például egy közösségi tér kifestése érdekében” – jegyezte meg Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője. A Let’s Colour pályázatán bármilyen hazai közösség, szervezet, vagy társadalmi csoportosulás elindulhat. Emellett önkormányzatok, lakóközösségek, oktatási intézmények, baráti és szülői közösségek jelentkezését várják, akik szeretnének önként tenni a környezetük szépítéséért.

Közösségi festések
Az egyetlen kritérium, hogy a jelentkezőnek biztosítania kell azt a kifestendő beltéri falfelületet, mely az adott közösség életében központi szerepet tölt be, valamint azt a közösséget, amely önkéntes munkában elvégzi a festést. Fontos tudni, hogy a pályázaton nem lehet magántulajdonban lévő helyszínekkel indulni. A jelentkezéseket a korábbi éveknek megfelelően idén is két kategóriában várják, ennek megfelelően a 10 ezer feletti lakosú, illetve a 10 ezer fő alatti lélekszámmal rendelkező településekről lehet pályázatokat feltölteni az Egyesület weboldalára.

A pályázat menete
A pályázatok 2016. március 29-től május 1-én éjfélig tölthetők fel a http://www.letscolour.hu weboldalon. A megadott határidőn belül bármeddig el lehet küldeni a jelentkezéseket, azok sorrendje nem számít a későbbi elbírálásnál. Ezt követően 2016. május 2-án éjféltől egészen május 22-án éjfélig lehet szavazni a benyújtott pályázatokra, az eredményhirdetésre pedig május 23-án kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák