Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2010. Április 28. 07:31, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Leválthatják az FKF leleplező vallomást tevő vezérigazgatóját

Leválthatják az FKF leleplező vallomást tevő vezérigazgatóját

Leválthatja a Fővárosi Közgyűlés az FKF Zrt. vezérigazgatóját. Az önkormányzati cég felügyelőbizottsága és igazgatósága szerdán tárgyalja meg belső vizsgálataik eredményét, és javaslatot tesz a közgyűlésnek további intézkedé

 

A köztisztasági vállalat kettős politikai irányításáról, Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főtanácsadója utasításairól még februárban tett vallomást a cég vezérigazgatója. Bielek Péter azt mondta: előre közölték vele a közbeszerzések nyerteseinek nevét, majd rájuk kellett szabni a kiírásokat.

A szocialista felügyelőbizottsági elnök állítása szerint, nem tudott a vállalatnál zajló törvénytelenségekről. Szaniszló Sándor úgy látja: a szocialistákat nem, a vezérigazgatót viszont felelősség terheli az ügyek miatt.

 

Steiner állítja: semmiről sem tudott

A szocialisták fővárosi frakcióvezetője nem válaszolt arra a kérdésre: kihez juthatott 70 millió forint a közterület-fenntartó egyik beruházásából. Bielek Péter vezérigazgató vallomása szerint a pusztazámori hulladéklerakóban keletkező gáz összegyűjtésére és hasznosítására kiírt pályázaton nyertes cég a közbeszerzés második ütemében ezzel az összeggel emelte meg árajánlatát, a pénzt Bielek feltételezése szerint visszajuttatták a városházára. Az MSZP-s Steiner Pál azt állítja: semmiről nem tudott.


(hírTV)

 

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 11:00, péntek | Belföld

Tetőzik a kánikula

Pénteken tetőzik a hőség - írta az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2022. Július 01. 10:09, péntek | Belföld

Mától dolgozhatnak szja-mentes keresetükért a támogatott fiatalok

Mintegy háromezer munkáltató jelezte eddig igényét mintegy 14 ezer egyetemista, középiskolás vakációs foglalkoztatására a bértámogatást biztosító programban.

2022. Július 01. 08:45, péntek | Belföld

Orbán: a háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni

Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

2022. Július 01. 08:00, péntek | Belföld

Szombaton 41 strandon indul a Mozdulj Balaton!

Idén 34 Balaton-parti település 41 strandja csatlakozott a szombaton startoló Mozdulj Balaton! szabadidősport-rendezvénysorozathoz, melynek során ingyenes, szervezett sportlehetőségekkel várják az érdeklődőket