Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2020. Március 17. 21:31, kedd | Külföld

Lezárja határait az Európai Unió

Lezárja határait az Európai Unió

Az Európai Unió példátlan lépést tesz a koronavírus megállítása érdekében, 30 napra lezárja a határait a nem uniós állampolgárokkal szemben - írja a BBC.

Az intézkedés várhatóan a 26 tagállamra, valamint Izlandra, Liechtensteinre, Norvégiára és Svájcra vonatkozik. Az Egyesült Királyság polgárait ez nem érinti.

A tilalom azért lép érvénybe, mert Olaszországban, és Spanyolországban továbbra is nagy számban nőt a fertőzöttek, illetve a halottak száma.

Európában egyre súlyosabb a koronavírus járvány, ami már világszerte több mint 7500 ember halálát okozta.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO vezetője azt mondta, hogy az országok kövesség a Kínában és Dél-Koreában alkalmazott karantén intézkedéseket, mert ezeken a helyeken ellenőrizhető a vírus terjedése.

A WHO adatai szerint a vírus világszerte már közel 190 ezer embert fertőzött meg.

Az EU utazási tilalom, az Európai Unión kívüli állampolgárokat érinti, kivéve a tartózkodási engedéllyel rendelkezőket, az uniós állampolgárok családtagjait és a diplomatákat, az egészségügyi dolgozókat, valamint az áruszállítókat.

Mivel egyes országok a vírus terjedésének megakadályozásáért már lezárták a határaikat, ezért vezetik be az egységesebb rendszert.

Az intézkedésről az EU állam- és kormányfői a keddi videó-csúcstalálkozón állapodtak meg.

Forrás: origo.hu

Kép: penzcentrum.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra