Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2016. Április 10. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Lezárt akta: gyalogost gázolt

Lezárt akta: gyalogost gázolt

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytatott egy 38 éves borsodsziráki lakos ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2015. december 10-én 17 óra 55 perckor egy 38 éves borsodsziráki sofőr közlekedett a nyerges vontatóból és a hozzá kapcsolt félpótkocsiból álló járműszerelvényével Csornán, Sopron felől Győr irányába. Haladása során a Soproni út és a Thököly út kereszteződésében - a körforgalomnál - a kijelölt gyalogos átkelőhelyen nem vette észre az ott átmenni szándékozó, kerékpárját toló 29 éves csornai lakost, akit a járműve bal oldalának elejével elütött. Az ütközést a sofőr nem észlelte és továbbhajtott. A balesetben a 29 éves gyalogos hölgy súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett és két nappal később a kórházban életét vesztette.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 38 éves sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban a járási ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 09:13, péntek | Helyi

Indul a pótfelvételi: tavaly a Széchenyi-egyetem rekordot döntött

Július 30-tól indult a pótfelvételi: augusztus 7. éjfélig adhatják le jelentkezésüket azok, akik a július 24-ei ponthatárhúzáson egy intézménybe sem nyertek felvételt.

2024. Augusztus 02. 08:14, péntek | Helyi

Interaktív, játékos módon tanulnak angolul a táborozók

Angol nyelvi tábort tartanak a Generációk Házában, ahol a 4-10 éves gyermekek játékos formában tanulnak angolul beszélni.

2024. Augusztus 02. 07:12, péntek | Helyi

Omlásveszély: tényleg a körbekerítés a megoldás?

Győr három ikonikus épületét is körbekerítették „omlásveszély” miatt. Járdát, illetve parkolót zártak el emiatt.

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.