Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 14. 17:00, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Lezárult a KEOP - Szolgálati Kerékpárprogram

Lezárult a KEOP - Szolgálati Kerékpárprogram

z Európai Unió által támogatott program keretében új kerékpártárolók épültek, a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak munkáját pedig „szolgálati kerékpárok” segítik. Szakonyi Petra a Városfejlesztési Osztály munkatársa 2011. januá

A program keretében a városháza épületében tisztálkodásra alkalmas helyiséget is kialakítottak, ezzel segítik elő, hogy minél többen válasszák a munkába járáshoz is a kerékpárt.

A projekt egyéb rendezvények megszervezését is segítette. Megvalósult többek között a „Bringázz a munkába” kampány, és a városban kerékpáros reggeliket is szerveztek, amelyeken több százan vettek részt. Bringapolis – kerékpáros felvonulást rendeztek a Föld Napján és a Mobilitási Hét alkalmából is. Ezen programok célja ugyancsak a kerékpáros közlekedés népszerűsítése.

A projekt megvalósítására a pályázat 9 500 000 forintot biztosít a város számára, mely a teljes bekerülési összeg 95 százaléka.

A projekt az ÚMFT keretében, Európai Uniós források felhasználásával az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szakonyi Petra elmondta, a jövőben is folytatni kívánják a kerékpáros programok szervezését, és további pályázatokon is részt vesznek. A tervek között nem csak új kerékpártárolók, de kerékpáros garázsok létesítése is szerepel. Utóbbi lényege, hogy aki elutazik, az biztonságban otthagyhassa biciklijét a busz-, vagy éppen a vasúti pályaudvaron.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.