Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2011. Február 09. 14:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Lezárult a vizsgálat a hamis rokkantigazolványok ügyében

Lezárult a vizsgálat a hamis rokkantigazolványok ügyében

Lezárult az egykori Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet által végzett belső vizsgálat, amelyből kiderült: kétszázhat rokkantosítási eljárásból huszonnyolc esetben állítottak ki hamis diagnózist az egri orvosok

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Soltész Miklós, a tárca szociális ügyekért felelős államtitkára még 2010 novemberében szólította fel a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) – korábbi nevén Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet – főigazgatóját, hogy vizsgálja ki az egri korrupciós ügyet.

Pósfai Gábor vizsgálata annak a két igazságügyi orvos szakértőnek a tevékenységére terjedt ki, akit vesztegetésen értek tetten a rendőrség munkatársai. A két orvos esetenként százezer forintot fogadott el azért, hogy leszázalékolási eljárásokat befolyásoljon.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő orvos szakértőket a rendőrség hivatalos személyként hivatali hatalommal üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja – írja a Magyar Nemzet.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 26. 19:18, csütörtök | Belföld

Elrendelték egy magyar ügyvédnő átadási letartóztatását az olasz maffia támogatása miatt

Az olasz maffia támogatása miatt elrendelte egy magyar ügyvédnő ideiglenes átadási letartóztatását a Fővárosi Törvényszék csütörtökön - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

2023. Január 26. 13:50, csütörtök | Belföld

Az E.ON Hungária 74 milliárd forintos hálózatfejlesztést indít

2023. Január 26. 13:49, csütörtök | Belföld

Átadták Németországban a Debrecenben is beruházó CATL első európai gyárát

Átadták csütörtökön a németországi Arnstadtban a Debrecenben is beruházó CATL kínai akkumulátorgyártó társaság első európai üzemét.